Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Бажаю кожному з вас знайти себе у нашій великій політехнічній родині: вітання ректора першокурсникам

29 серпня 2019, 12:07
Ректор Львівської політехніки

Дорогі першокурсники! Вітаю вас на початку нового життєвого шляху, яким упродовж кількох років ми йтимемо разом! Радий, що ви обрали один із найкращих університетів не лише України, а й Європи. І водночас радію, що наша Політехніка поповнилася талановитою молоддю.

З року в рік спільнота Львівської політехніки робить усе, щоб наші студенти здобували якісну освіту, набували актуальних знань, з якими в майбутньому зможуть гідно зреалізуватися у професійній діяльності.

У Львівській політехніці є всі передумови, щоб не лише здобути освіту європейського зразка, а й всебічно розвивати свої таланти у громадській роботі, творчості, спорті. Свідченням цього є те, що чимало наших студентів – серед переможців міжнародних конкурсів, наша наукова молодь виборює найпрестижніші ґранти, бере участь у провідних європейських програмах обміну, наші студенти здобувають першість у різних спортивних змаганнях.

Упевнений, що роки навчання у Політехніці стануть для вас потужним трампліном у майбутнє. Наш університет стрімко розвиває матеріально-технічну базу, забезпечуючи студентів можливостями навчатися на найсучаснішому обладнанні від провідних фірм. Так, лише за цей рік у Політехніці з’явилися навчально-наукові лабораторії від фірми Siemens, компанії SoftServe, німецького холдингу Leoni, австрійської компанії Herz, компанії GlobalLogic.

Уже цьогоріч ви навчатиметеся за новими програмами – «Управління IТ проектами», «Системи енергетики сталого розвитку», «Аналіз даних», «Хімічні технології неорганічних речовин і водоочищення». Розробляємо міждисциплінарну програму «Музейна, пам’яткоохоронна діяльність і культурний туризм».

Ви матимете шанс здобувати освіту за програмою подвійних дипломів у Німеччині, Великій Британії, Польщі… Також – практикуватися за кордоном на найпотужніших підприємствах світових масштабів.

До нашого університету з лекціями приїжджають знані професори і науковці. Тож черпатимете знання і досвід на рівні зі студентами з інших країн Європи.

Маємо багато планів. Серед яких у найближчій перспективі – створення Наукового парку для формування середовища академічного підприємництва, Центру трансферу технологій для комерціалізації науково-технічних розроблень науковців Львівської політехніки, а також цікаві прогресивні програми спільно ізTech StartUp School.

Бажаю кожному з вас знайти себе в нашій великій політехнічній родині. Сміливо мрійте, будьте амбітні, складайте далекоглядні плани! Нехай роки у Львівській політехніці стануть для вас захопливі й цікаві, щоб після завершення навчання ви сказали: моє життя змінила Політехніка!
 

Юрій БОБАЛО,
ректор Національного університету «Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівщини, професор