Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Безпекові студії як один із пріоритетів міжнародної академічної співпраці кафедри міжнародної інформації ІМФН

15 червня 2019, 12:00
Кафедра міжнародної інформації Львівської політехніки

Продовжуючи активну міжнародну наукову діяльність після участі в ІІІ-й Міжнародній науково-практичній конференції «Стратегія національної безпеки у ситуації загроз – практичні наслідки для співпраці органів самоврядування, суспільства та мілітарних служб» (http://lp.edu.ua/news/2019/vykladachi-kafedry-mizhnarodnoyi-informaciyi-lvivskoyi-politehniky-u-derzhavniy-vyshchiy) вже 7 червня 2019 року завідувач кафедри МІ професор Василь Гулай та доцент кафедри МІ Віра Максимець виступили на ІІ-й Міжнародній науковій конференції «Органи територіального самоврядування у формування громадської безпеки» в Гуманітарній академії ім. Алєксандра Гєйштора (Польща, м. Пултуськ) (http://ah.edu.pl/palio/html.run?_Instance=wsh-postgres&_PageID=1&_CatID=468&_LangID=1&_ContentID=5269&_CheckSum=1198837788).

Тема доповіді: «Кризи та конфлікти в новоутворених обʼєднаних територіальних громадах України».

За результатами роботи конференції підготовлено колективну монографію, до якої викладачі кафедри МІ подали підрозділ англійською мовою.

Паралельно із налагодженням наукових контактів із польськими колегами окремо розглядалися можливості співпраці в освітній сфері, зокрема через можливості для майбутніх студентів освітньої програми «Міжнародна інформація» спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» «Львівської політехніки» здобувати паралельну освіту за спеціальностями Гуманітарної академії ім. Алєксандра Гєйштора:

«Економічна безпека»;

«Безпека фірм та інституцій»;

«Міжнародна безпека»;

«Кризове управління в локальній адміністрації».

До речі, з 1 жовтня 2019 року вказана Академія продовжить функціонування у складі однієї із найбільших польських приватних навчальних корпорацій Grupy Uczelni Vistula