Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Дано старт програмі «Львівська система дослідників», спрямованій на розвиток науково-технічного потенціалу міста

12 лютого 2019, 14:42
За матеріалами сайту Львівської міської ради

Львівська міська рада дає старт новій програмі, спрямованій на розвиток науково-технічного потенціалу міста, – «Львівська система дослідників». У межах ініціативи найуспішніших і найталановитіших дослідників міста у різних сферах відзначатимуть щомісячними стипендіями, відповідно до рейтингу. Тепер щомісяця науковець зможе отримувати від 6 до 10 тисяч гривень.

– Для наукової спільноти такі проекти є надзвичайно важливі, бо підтримка молоді, молодих науковців – ми це дуже відчуваємо. Львів – це столиця молоді. Ми відчуваємо повернення до Львова фахівців. Ми віримо, що завдяки таким програмам науковці будуть не тільки залишатись у місті, а й багато хто повернеться до Львова. Є всі передумови. Така програма має ряд переваг. Це буде пул науковців, які між собою зможуть співпрацювати, бо зараз популярні проекти синергії. Це може бути пул молодих науковців і група досвідчених науковців. Це перевага, що буде така сукупність молодих і досвідчених вчених, які будуть між собою співпрацювати. Кожен, хто буде аплікантом, буде писати мотиваційний лист. Важливо, щоб ці науковці працювали на користь Львова, щоб були Амбасадорами Львова за кордоном, щоб тут організовували великі конференції, щоб їх науковий престиж зростав, відповідно, престиж міста теж буде зростати. Все це має дати великий позитив і ми сподіваємось, що це дасть змогу нам залишити тут висококваліфіковані кадри, які будуть генерувати науковий та науково-технічний результат. Це буде позитив і для національної економіки, і для закордону, – сказала Наталя Чухрай, проректор з наукової роботи Національного університету «Львівська політехніка», член Керівної ради «Львів науковий».

Конкурсний відбір і прийом заявок від науковців на вступ до «Львівської системи дослідників» та отримання щомісячної стипендії стартує 18 лютого. Для цього дослідник повинен зареєструватися на офіційному веб-сайті програми та подати впродовж 30 днів документи й іншу інформацію.