Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Директор Хмельницького політехнічного коледжу взяв участь у роботі засідання Комітету з питань науки і освіти

11 березня 2019, 10:23
Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки

Голова ради директорів закладів вищої освіти І–ІІ рівнів акредитації Хмельницької області, директор Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» Вадим Овчарук взяв участь у роботі розширеного засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Метою засідання було прийняття стратегічного рішення щодо подальшого розвитку сфери фахової передвищої освіти.

Великим позитивом засідання було те, що Комітет прийняв одноголосне рішення винести на розгляд Верховної Ради України доопрацьований проект надзвичайно потрібного сьогодні Закону України «Про фахову передвищу освіту», рекомендувати Верховній Раді України прийняти його за основу та доручити профільному Комітету доопрацювати його до другого читання.

Життя підтверджує, що заклади фахової передвищої освіти сьогодні вкрай потрібні українській молоді. Переповнені зали під час Днів відкритих дверей у Хмельницькому політехнічному коледжі, кількість слухачів підготовчих курсів, що перевищує ліцензований обсяг, зацікавленість роботодавців, що вже на старших курсах ведуть боротьбу за випускників навчального закладу, – це все те, задля чого необхідно об’єднати зусилля, щоб уже до початку нової вступної кампанії прийняти такий необхідний сьогодні закон.