Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Хмельницьким політехнікам презентували спільний освітній проект із Торгово-промисловою палатою Ерфурта

7 лютого 2019, 12:40
Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки

Хмельницький політехнічний коледж Національного університету «Львівська політехніка» підписав угоду із Торгово-промисловою палатою німецького міста Ерфурта, яка має великий досвід у впровадженні дуальної системи освіти у Німеччині. Договір діє поки що для спеціальностей 131 «Прикладна механіка» та 133 «Галузеве машинобудування» і дає можливість студентам одночасно з дипломом коледжу отримати й німецький кваліфікаційний диплом. Передувало підписанню договору вивчення та схвальна оцінка матеріально-технічної бази й освітніх потужностей навчального закладу.

1 лютого у коледжі відбулась презентація цього освітнього проекту. Подія спричинила великий інтерес, читальна зала ледь вмістила всіх охочих познайомитись з новацією, що немає аналогів на теренах Хмельниччини.

Виступаючи перед присутніми, директор Хмельницького політехнічного коледжу Вадим Овчарук зазначив, що на сьогодні найбільшою перепоною для студентів є незнання мови. Та коли людина добре вмотивована і має гарних викладачів, то за невеликий проміжок часу успішно долає цей бар’єр.

Денис Невінський, директор Німецько-Українського освітнього центру Львівської політехніки, створеного в рамках співпраці з Торгово-промисловою палатою Ерфурта, розповів про напрацьований досвід львівських коледжів Політехніки, що першими взяли участь у цій програмі, презентував можливості освітнього центру та познайомив присутніх з викладачами німецької, які будуть навчати студентів ХПК.