Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Інститут підприємництва та перспективних технологій Львівської політехніки співпрацює з банками

16 жовтня 2019, 10:22
Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки

У межах цієї співпраці банкіри часто долучаються до проведення з ІППТ спільних заходів, лекцій, круглих столів. До прикладу, нещодавно для студентів-фінансистів першого курсу Коледжу інноваційних технологій, що діє при ІППТ, у Кредобанку відбувся День фінансової грамотності.

Як розповів координатор проєкту «Фінансова та цифрова грамотність студентів», доцент ІППТ Лев Кльоба, студентам було корисно почути, що фінансово грамотною повинна бути кожна людина – аби ефективно користуватися грошима й швидко досягати нових рівнів матеріального добробуту. Працівники банку доступно розповіли своїм гостям, що фінансова грамотність – це вміння раціонально витрачати свої гроші, регулярно аналізувати власні витрати і доходи, планувати великі витрати, ставити фінансові цілі, вміти заощаджувати і правильно зберігати відкладені кошти, відповідально ставитися до придбання фінансових послуг та мати елементарний математичний розрахунок вигоди.

Майбутні фінансисти також отримали змістовну інформацію про банківські продукти та послуги: депозити, кредити, банківські платіжні картки, перекази, розрахунково-касові операції, дистанційне обслуговування клієнтів, використання цифрових технологій. Їм розповіли про історію розвитку банку, роботу різних підрозділів, програму «Абсольвент».

А напередодні другокурсники цього ж коледжу мали практичне заняття на тему «Сучасні банківські продукти та послуги» у Західній регіональній дирекції Укрбудінвестбанку. Його провели досвідчені банкіри – випускники Львівської політехніки Тетяна Мотрич (очільниця регіональної дирекції) та Ольга Варгас (керівниця Львівського відділення №3). До речі, однією з успішних працівників цього банку є Мар’яна Берко, теж випускниця Львівської політехніки.