Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки налагоджує співпрацю з Університетом Думлупінар

1 листопада 2019, 14:58
ІТРЕ Львівської політехніки

29 жовтня Львівську політехніку відвідала делегація Університету Думлупінар (м. Кутахья, Туреччина) у складі проректора з міжнародних відносин професора Гасана Гокмеза (Hasan Gocmez) та керівника відділу міжнародних відносин Октая Шабаза (Oktay Sahbaz) з метою налагодження наукової та академічної співпраці, зокрема у рамках програм Еразмус+ та MEVLANA.

В рамках цього візиту організовано зустріч турецьких гостей із дирекцією Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки і представниками кафедр напівпровідникової електроніки і радіоелектронних пристроїв та систем.

Університет Думлупінар (Kütahya Dumlupınar University) входить у десятку кращих університетів Туреччини, має 3 інститути, 10 факультетів, 2 коледжі та 14 професійно-технічних коледжів. В університеті навчаються більше 40 тисяч студентів. Навчання забезпечують більш ніж 700 викладачів. Університет Думлупінар розташований у центрі міста Кютахья і має віддалені кампуси у 10 невеликих містечках поряд з Кютахья.

Учасники зустрічі узгодили варіанти співпраці двох університетів та обговорили дальші наміри й плани. Детально обговорювали співпрацю в межах програми академічної мобільності MEVLANA, яка спрямована на обмін студентами й викладачами між закладами вищої освіти Туреччини та країн Європи.

В рамках програми академічної мобільності MEVLANA студенти ІТРЕ можуть навчатися в Туреччині мінімум один семестр та максимум один академічний рік, з можливістю зарахування предметів, які вони вивчили за програмою в Національному університеті «Львівська політехніка». Науково-педагогічні працівники ІТРЕ можуть читати лекції впродовж терміну від двох тижнів до трьох місяців.

Відбувся обмін думками щодо перспектив наукового співробітництва й академічного обміну між нашими університетами. Найбільше турецька сторона зацікавлена у співпраці в галузях матеріалознавства, електронної техніки, телекомунікаційних технологій, хімії оксидних та силікатних матеріалів.

Професор Гокмез запросив науковців Львівської політехніки для проведення експериментів на сучасному науковому обладнанні лабораторій Університету Думлупінар.