Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівська політехніка взяла участь у міжнародному семінарі в Центрі космічних досліджень та зв’язку

4 жовтня 2019, 16:35
Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки

З 2 до 6 жовтня у Центрі космічних досліджень та зв’язку (м. Золочів) відбувається міжнародний семінар «RT-32 Zolochiv: first results, EU collaboration, radio astronomy frontiers»(«РТ-32 Золочів: перші результати, співробітництво з ЄС та радіоастрономічні горизонти»). Організували захід Національний центр управління та випробувань космічних засобів спільно з Радіоастрономічним інститутом Національної академії наук України під егідою Державного космічного агентства України та НАН України.

Подію приурочено до запуску першого штучного супутника Землі та введення в дослідну експлуатацію модернізованого радіотелескопа РТ-32. Метою семінару є висвітлення можливостей та результатів випробувань радіотелескопа, а також обговорення співпраці з світовими та Європейською мережею радіоінтерферометрії з наддовгою базою, створення потужної регіональної мережі.

У семінарі беруть участь провідні закордонні (Латвія, Нідерланди, Італія) та українські вчені, науковці й фахівці. Львівська політехніка, а саме кафедра вищої геодезії та астрономії Інституту геодезії, також долучилася до цього наукового заходу.

– Національний центр управління та випробувань космічних засобів – це серйозна організація, яка має низку центрів по всій Україні і займається космічними дослідженнями. Із Львівською політехнікою він підписав угоду, у рамках якої університет співпрацює з найближчим до нас центром – Центром космічних досліджень та зв’язку, що у Золочеві. Ми готуємо лабораторні роботи для наших студентів спеціалізації «космічний моніторинг Землі», організовуємо для них практику. Наразі готуємо круглий стіл про космічні проєкти 21-го століття, – розповідає учасниця семінару, доцентка кафедри ВГА, Любов Янків-Вітковська.
 

Онлайн-трансляція семінару