Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівська політехніка завершує рік відкриттям лабораторії вбудованих комп’ютерних та кіберфізичних систем

28 грудня 2019, 13:09
Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки

Лабораторію відкрили на кафедрі електронних обчислювальних машин. Це друга поспіль нова навчальна лабораторія впродовж останнього місяця. Її створили за спонсорської підтримки компанії «СІЛЕГО ТЕХНОЛОДЖІ (Україна)» Dialog Semiconductor Group.

В офіційному відкритті взяли участь проректори університету – Олег Давидчак та Павло Жежнич, директор ІКТА Микола Микийчук, його заступниця Тетяна Бубела, очільник кафедри ЕОМ Анатолій Мельник, завідувач лабораторії Іван Паралюх, викладачі, студенти і, звісно, представники компанії-спонсора – Дмитро Яцюшка, Богдан Гавришкевич, Олег Гуменчук, Андріана Кушніренко.

Завідувач кафедри професор Анатолій Мельник розповів про тісну співпрацю з компанією «СІЛЕГО ТЕХНОЛОДЖІ (Україна)» Dialog Semiconductor Group, де працюють випускники кафедри, а провідні фахівці фірми долучаються до навчального процесу. Представник спонсора Богдан Гавришкевич наголосив, що в усіх підрозділах компанії актуальні фахівці як із фундаментальних наук, так із дисциплін, що вивчають на кафедрі ЕОМ. Олег Гуменчук детальніше розповів про передане обладнання і програмне забезпечення, а також про його можливості щодо забезпечення навчального процесу зі спеціалізованих дисциплін. Професор кафедри Валерій Глухов акцентував на великій спорідненості навчальних дисциплін кафедри із затребуваністю знань у царині проєктування засобів кіберфізичних систем, що, зокрема, виконують у компанії.

Такого рівня лабораторії сприяють суттєвому підвищенню рівня навчального процесу, зокрема підготовці студентів з нової, акредитованої на кафедрі, спеціалізації «кіберфізичні системи».

У новоствореній лабораторії викладачі та аспіранти кафедри також планують провадити наукові дослідження. Вони розглядають і співпрацю з компанією у науково-дослідницькій роботі за науковим напрямом кафедри.