Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівських політехніків запросили взяти участь у Всеукраїнському конкурсі інженерних талантів

28 листопада 2019, 13:14
Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки

28 листопада до Університету завітали представники Всеукраїнського фестивалю інженерних талантів «Future of Ukraine 2020» – членкиня оргкомітету фестивалю Євгенія Галлямова та член журі Максим Гладський. Вони презентували програму конкурсу і запросили наших студентів технічних спеціальностей взяти у ньому участь.

Організаторами «Future of Ukraine» є Асоціація ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Благодійна організація «Благодійний Фонд імені Святого Володимира». Цьогоріч фестиваль відбудеться вже втретє.

– Ми шукаємо талановиту молодь, яка вчиться на технічних спеціальностях, щоб показати, які перспективи є у майбутньому. Головний приз конкурсу – оплачувана поїздка на авіабудівні заводи компанії Boeing (Сієтл, США). Одразу хочу сказати, що вас це не повинно відштовхувати – це не конкурс лише для авіаційних інженерів. Минулорічний переможець з Політехніки Юліан Сало (авт. – студент кафедри систем автоматизованого проєктування) – цьому доказ. Чому саме завод авіакомпанії Boeing? Не дивлячись на авіабудівне спрямування, у компанії є дуже різні напрями співпраці – починаючи з ІТ, а завершуючи технічними інженерними. Усі витрати на поїздку до Штатів – за наш рахунок. Вам знадобляться лише кошти на сувеніри, якщо захочете їх купити, – розповідає пані Галлямова.

Окрім того, організатори зазначають, що компанії-партнери фестивалю, які слідкують за його перебігом, шукають собі талановитих працівників. Тож переможці конкурсу можуть не лише відвідати США, а й знайти хорошу роботу.

Щороку журі обирає десять переможців конкурсу, тому шанси – чималі. Цьогоріч реєстрація триває до січня 2020-го (реєстраційна форма – за qr-кодом у світлинах подіїі). Першим туром є онлайнтестування, яке можна пройти й удома у зручний час. За його підсумками обирають учасників другого туру, які отримують інженерне комплексне завдання. Фінальний триденний оплачуваний етап відбувається у Києві. Він передбачає командне завдання та індивідуальну англійськомовну презентацію про те, як галузь, у якій навчається студент, впливає на майбутнє людства. До слова, організатори наголошують, що «Future of Ukraine 2020» – це конкурс технічного спрямування, а не знавців англійської, тому мова не повинна лякати.

Також у заході взяв участь політехнік-переможець минулорічного конкурсу – студент третього курсу кафедри САПР (ІКНІ) Юліан Сало, який поділився своїм досвідом учасника та переможця:

– Для мене найважче було пройти перший етап – онлайнтест. Був момент ліні, коли хотілося все кинути. Щодо інженерного завдання, хочу наголосити, що у вас буде класна можливість користуватися інтернетом – впродовж трьох годин ви можете гуглити усе, що потрібно. На третій тур відібрали 30 учасників, усі, хто не виграв головний приз, за рішенням «Благодійного Фонду імені Святого Володимира», отримали одноразову іменну стипендію у розмірі 5 тисяч гривень. Окрім того, кожен тур завершувався приємними подарунками.