Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

На кафедрі теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій відбулася Осіння ядерна школа

3 жовтня 2019, 11:37
Кафедра ТТАЕ Львівської політехніки

У рамках багаторічної співпраці Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» та Національного університету «Львівська політехніка» з 23 до 27 вересня 2019 року на кафедрі теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій Інституту енергетики та систем керування фахівці Рівненської АЕС провели цикл лекцій і тренінгів для студентів та викладачів Університету. Головною метою заходу було передавання досвіду від інженерів-практиків, що працюють на атомних станціях України, майбутнім фахівцям з атомної енергетики.

Своїм практичним досвідом та знаннями ділились провідні інструктори навчально-тренувального центру Рівненської АЕС Олег Мініч та Олександр Блінов. Зокрема, було представлено цікаві презентації з експлуатації другого контуру енергоблоку з реактором ВВЕР-1000, циркуляційної та конденсаційної систем, теплотехнічного устаткування.

Активну участь у тренінгах взяли студенти спеціальностей «Атомна енергетика» та «Теплоенергетика». Під час занять учасники не лише заслухали корисну інформацію, а й самі моделювали певні реальні ситуації на АЕС, шукали шляхи їхнього розв’язання. Було підкреслено важливість ядерної і радіаційної безпеки на АЕС, організації та планування ремонтного обслуговування і контролю роботи енергоблоків України.

Упродовж тижня інтенсивних слухань викладачі та студенти кафедри ТТАЕ збагатилися практичними знаннями зі свого фаху.