Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

На вимогу часу: в ІКТА відкрили нову навчально-наукову лабораторію від німецького холдингу Leoni

29 березня 2019, 15:31
Ірина МАРТИН, Тижневик «Аудиторія»

На кафедрі інформаційно-вимірювальних технологій відкрили навчально-наукову лабораторію від німецького холдингу Leoni. Отож, відтепер студенти зможуть практикуватися на сучасному обладнанні, яким послуговується виробництво.

Йдеться про набуття навичок інсталяції й обслуговування продукційного обладнання. Лабораторію оснащено устаткуванням, яке використовують на всіх етапах виробництва, завдяки чому студенти зможуть опановувати ці процеси ― це з’єднувальні технології, ультразвукове зварювання, технології покривання, монтажну дошку з безпровідними передавачами контролю, контрольний стіл. Обладнання лабораторії допоможе студентам зрозуміти весь процес побудови кабельної мережі.

На відкриття прийшли студенти, викладачі, керівництво кафедри, інституту, а також проректор університету Олег Давидчак, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, представниця Торгово-промислової палати Наталя Шуляр, працівники Leoni, серед яких ― випускники Політехніки: Ігор Прачун і Віктор Мовчанюк.

Директор ІКТА Микола Микийчук наголосив, що позаяк цього року кафедрі інформаційно-вимірювальних технологій 100 років, то нова лабораторія ― чудовий подарунок до ювілею. На думку завідувача кафедри ІВТ Богдана Стадника, завдяки лабораторії студенти зможуть долучатися до виконання завдань Leoni.

Генеральний директор дочірньої компанії Leoni AG в Україні Штефан Шмідт передовсім перепросив присутніх, що наразі не розмовляє українською мовою, попри те, що вже сім років живе в Україні й одружений з українкою:

― Я радий докладатися до розвитку України. Рух компанії залежить від нашого людського ресурсу Ми тут, аби залучити студентів як потенційних нових працівників до майбутнього нашої компанії, тому сподіваємося на тривалу співпрацю.

Проректор Олег Давидчак вручив панові Шмідту подяку від керівництва Львівської політехніки за співпрацю та допомогу в підготовці фахівців на вимогу часу.

Керівниця відділу персоналу Leoni Леся Герилів розповіла про співпрацю зі закладами освіти, студентськими організаціями, про розвиток дуальної освіти, роль лабораторії для студентів, наголосивши, що, розвиваючи освіту, ми таким чином розвиваємо державу. А студенти кафедри також зможуть стажуватися й практикувати на підприємстві Leoni. Є сподівання, що вони своїми ідеями впроваджуватимуть там нові процеси. Загалом представники концерну наголосили, що вони охоче долучилися до навчання нового покоління, аби занурити його в атмосферу стрімкої індустрії.

Німецькому холдинговому акціонерному товариству Leoni ― понад 100 років. Це одне з найстаріших підприємств, всесвітній постачальник продуктів, рішень та послуг у галузі енергетики та керування даними для автомобільної та інших індустрій. Має представництва у Стрию та Коломиї.