Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Національний університет «Львівська політехніка» презентував усі можливості для студентів-іноземців

19 листопада 2019, 17:17
Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки

18 листопада у Львівській політехніці відбувся День іноземного студента. У рамках дійства було запрошено представників агенцій та організацій, що займаються набором іноземних громадян для навчання у закладах вищої освіти України, зокрема Українського державного центру міжнародної освіти (УДЦМО), Приватного позашкільного навчального закладу «Центр вивчення мов «Компіс», ТзОВ «Український консиліум з міжнародної освіти», ПП «Ель Ямані Організейшн», ФОП Кесем Жамал Хашим Абед, ТзОВ «Українсько-Африканська взаємодопомога», Zhejiang Xipei Education Technology, Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області та інші.

Ініціатором події стала проректорка з міжнародних відносин Наталія Чухрай. Від імені ректора Університету вона відкрила захід і провела для гостей презентацію Львівської політехніки. Відповідальні представники Університету ознайомили присутніх з усіма можливостями нашого вишу для іноземних студентів – освітніми, бакалаврськими, магістерськими, Ph.D.- та МВА-програмами, програмами академічної мобільності та подвійних дипломів. Також відбулася презентація підготовчого відділення для іноземних громадян.

Очільниця УДЦМО Олена Шаповалова розповіла про можливості набору іноземців до українських вишів, зокрема зазначила:

– Львівська політехніка наразі перебуває у дуже вигідній позиції, адже це – один із шести вишів, де можуть навчатися студенти з Єгипту, а також один із трьох українських закладів вищої освіти, що приймають представників Туркменістану. Якщо говорити про Індію, то тут теж специфічна ситуація, оскільки індійська молодь не може здобувати у нас жодної немедичної освіти. Проте ми працюємо над цим і готуємося обрати кілька університетів, які дозволять студентам з Індії здобувати немедичну освіту, і звичайно, Львівська політехніка увійде до цього переліку.

Завершилася офіційна частина обговоренням напрямів співпраці та можливостей навчання для неукраїнських студентів. Також на гостей чекали екскурсія Університетом і стартапшколою, зустріч зі студентами-іноземцями.