Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Національний університет «Львівська політехніка» відсвяткував День першокурсника

3 вересня 2019, 10:09
Анастасія Степаняк, Центр комунікації Львівської політехніки

Після завершення традиційної посвяти на новоспечених студентів Львівської політехніки чекало святкування Дня першокурсника. Основною локацією проведення дійства став парк біля головного корпусу Університету.

У спеціальних наметах відбувалися презентації різних підрозділів Політехніки: Лінгвістично-освітнього центру, бібліотеки, стартап-школи, Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція», профкому студентів, Центру міжнародної освіти, Клубу випускників тощо. Представники кожного з них розповідали першокурсникам про свої інституції і можливості, які вони відкривають перед політехніками. Відвідувачі мали змогу спостерігати за роботою 3D-принтера, побачити львівські пам’ятки архітектури у доповненій реальності, дізнатися про підтримку студентів з інвалідністю, яку забезпечує Університет, про перший в Україні Клуб випускників, аналог тих, що існують у європейських та американських вишах, та інше. Першокурсників також ознайомили з віртуальним навчальним середовищем Політехніки, міжнародними освітніми програмами, партнером яких є Університет.

Окрім цього, кожен інститут провів зустрічі-презентації, де студенти мали змогу познайомитися зі своїми майбутніми викладачами, дізнатися про історію та особливості розвитку обраного інституту, кафедри тощо.

Не бракувало й розваг. Кафедра фізичного виховання проводила турнір із армреслінгу й перетягування каната, а Народний дім «Просвіта» вирішив зарекомендувати себе за допомогою концерту, у якому взяли участь танцювальні, вокальні та музичні колективи. З нагоди свята усіх політехніків пригощали кулішем, приготованим на вогнищі.

Ввечері на першокурсників чекала неформальна частина святкування – о 20 годині на території біля університетського комбінату харчування для всіх охочих розпочався показ фільму просто неба.