Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Національний університет «Львівська політехніка» взяв участь у V Міжнародному тижні в китайському Університеті Ченду

25 жовтня 2019, 14:23
Олена Ланець, ІІМТ Львівської політехніки

14–15 жовтня 2019 року делегація Національного університету «Львівська політехніка» в складі проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Олега Матвійківа й асистента кафедри технічної механіки та динаміки машин Інституту інженерної механіки та транспорту Олени Ланець, яка координує напрямок академічної мобільності в Центрі міжнародної освіти, взяла участь у V Міжнародному тижні Університету Ченду (5th International Week in Chengdu University).

Візит делегації розпочався 14 жовтня дружньою зустріччю з віце-президентом Peng Xiaolin, в ході якої було обговорено подальшу співпрацю між університетами й погоджено механізми цієї співпраці. Пані Peng Xiaolin детально розповіла про можливості Університету Ченду щодо співпраці. Університет давно зосередився на інтеграції промисловості й освіти, науки та освіти. Особливу увагу було приділено механізмам інтернаціоналізації та розвитку міжнародної співпраці. Пані віце-президент зазначила, що Львівську політехніку запрошено стати членом Міжнародного Альянсу вищих навчальних закладів міст-сестер Ченду, в рамках якого будуть розробляти різнобічні механізми академічного обміну та співпраці.

Наступного дня, 15 жовтня, відбулося друге засідання ради Міжнародного альянсу в Університеті Ченду. Участь у цьому засіданні взяли 44 представники з 13 університетів Китаю та інших країн. Було розглянуто й затверджено пропозиції щодо створення механізму академічного обміну викладачами і студентами, організації конкурсів міжнародних освітніх проєктів у межах Альянсу, створення інноваційної та підприємницької конкуренції для студентів коледжів і пов’язаних з ними університетів.

На засіданні ради Міжнародного альянсу було прийнято 6 нових членів, зокрема й Львівську політехніку. Від нових учасників Альянсу слово для виступу було надано проректору з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Олегу Матвійківу, який подякував за запрошення, представив Національний університет «Львівська політехніка» учасникам Альянсу й запропонував можливості майбутньої співпраці з Університетом Ченду.

Паралельно до засідання ради Міжнародного альянсу учасники Міжнародного тижня проводили лекції для студентів різних спеціальностей. Олена Ланець прочитала лекцію, де презентувала китайським студентам можливості навчання у Львівській політехніці, наявні спеціальності, англомовні освітні програми на всіх рівнях вищої освіти, а також програми подвійних дипломів з європейськими закладами вищої освіти. Студенти і представники викладацького складу цікавились нашою системою освіти, підходами до навчання та освітніми програмами магістратури й аспірантури.

Делегація Національного університету «Львівська політехніка» відвідала нову бібліотеку Університету Ченду, яка має статус найбільшої бібліотеки в Китаї, та ознайомилася з кампусом університету. В бібліотеці студенти університету мають можливість працювати з навчальною літературою та виконувати домашні завдання. Неподалік розташовані студентські гуртожитки.

Загалом поїздка була дуже цікава, насичена та корисна. Львівські політехніки висловлюють особливу подяку колегам і волонтерам з Університету Ченду за теплу зустріч, цікаву та плідну співпрацю.