Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Пам’яті Президента міста Гданська, щирого симпатика України Павела Адамовича

15 січня 2019, 12:08
Ректор Львівської політехніки

14 січня 2019 року трагічно загинув від руки злочинця Президент міста Гданська Павел Адамович.

Ця щира та світла людина залишила в наших серцях теплі спогади та велику вдячність за її величезний внесок у налагодження й поглиблення співпраці між Польщею та Україною в науково-освітній галузі.

Павел Адамович був ініціатором і натхненником Програми Leopolis for Future, яка дає змогу студентам львівських закладів вищої освіти, зокрема Львівської політехніки, здобути необхідний міжнародний фаховий досвід в Польщі. Він активно долучився до організації їхнього професійного навчання під час стажування у відомих польських компаніях, установах та безпосередньо у мерії Гданська.

Кілька років тому ми мали щасливу нагоду ближче познайомитися із Павелом Адамовичем, коли він відвідав Національний університет «Львівська політехніка» та інші навчальні заклади міста Лева. І було надзвичайно приємно бачити у його особі щирого симпатика України, надійного партнера та доброго приятеля, який докладає багато зусиль для зміцнення наших міждержавних стосунків та людських контактів.

Із гіркотою в душі ми сприйняли трагічну новину про смерть цієї чуйної та небайдужої людини, справжнього польського патріота й патріота свого рідного міста Гданська, беззмінним очільником якого він був упродовж 20 останніх років.

Рада ректорів Львівщини, Ректорат, Вчена рада та вся академічна спільнота Національного університету «Львівська політехніка» глибоко сумують з приводу трагічної смерті Президента міста Гданська Павела Адамовича і висловлюють щирі співчуття родині та близьким покійного, а також всій громаді міста.
 

Юрій Бобало,
Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівщини