Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Про День української мови, мемуарне видання та поїздку місцями Юрія Липи: підсумки засідання Ради Товариства «Просвіта»

24 жовтня 2019, 08:35
Ярослава Величко, тижневик «Аудиторія»

На черговому засіданні ради Товариства «Просвіта» Львівської політехніки йшла мова про найближчі плани просвітян університету. Зокрема, голова Товариства Христина Бурштинська зосередила увагу на відзначенні Дня української писемності і мови, яке від 1997 року святкуємо 9 листопада – у день ушанування пам’яті Нестора-літописця. Вона заохотила політехніків узяти участь у загальноміських заходах, які відбудуться 8‒9 листопада, а також організувати свої в підрозділах. Зокрема, 9 листопада всі охочі можуть взяти участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, що відбудеться в НТБ.

Також Христина Василівна повідомила, що 2 листопада відбудеться поїздка просвітян на Яворівщину місцями Юрія Липи та зупинилася на пов’язаних із нею організаційних моментах.

З радістю присутні зустріли повідомлення, що книжка про історію та діяльність «Просвіти» в нашому університеті невдовзі побачить світ. Видавництво Львівської політехніки просить задля визначення накладу здійснити передоплату. Ті, хто бажає придбати це унікальне видання, мають якнайшвидше зголоситися до Ольги Мацейовської (вул. Карпінського, 2/4, І навч.к., кімн. 206, тел. 032 258 22 56).

Рада також обговорила питання, які стосуються ролі «Просвіти» в житті держави та Львівської політехніки.