Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Проекти від Tech Startup School Львівської політехніки на конкурсі в Ерфурті вразили німецьких інвесторів

11 липня 2019, 12:53
Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»

Німецько-Український освітній центр, що діє при Львівській політехніці, кілька років поспіль працює над тим, щоб студенти нашого університету та коледжів, що входять у його структуру, мали можливість проходити навчальну практику та стажування на німецьких підприємствах, здобуваючи інноваційний досвід. А також дбає про нові можливості пошуку інвестицій для стартаперів.

– У червні стартапери мали нагоду представляти свої проекти на Днях інвесторів в Ерфурті. На цей масштабний захід їздило шість команд зі своїми стартапами. Це – велика честь показати свої напрацювання на такому рівні. Адже було представлено проекти зі США, Чехії, Перу, Німеччини. На заході був присутній міністр економіки Німеччини, а заступник міністра приїхала у переддень, щоб висловити моральну підтримку нашим стартаперам. Нині також готуємо поїздку 20–28 липня для студентів і викладачів кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Інституту адміністрування та післядипломної освіти в місто Готу, де відбуватиметься для них навчання, – розповів директор Німецько-Українського освітнього центру Денис Невінський.

Насправді, як зазначив директор Tech StartUp School Назарій Подольчак, найважче було відібрати стартапи для представлення в Німеччині. Хоча попередньо відбувся відбір найкращих проектів із-поміж майже 300 поданих на конкурс StartUp Прорив.

– Поїздка дуже мотивувала. Адже сам захід має високий статус. Крім цього, свої проекти презентували потужним інвесторам. Для наших стартаперів це також добрий досвід, як подавати себе, свої напрацювання. Зрештою, фактично всі учасники з інших країн уже пропонували готову продукцію чи, принаймні, прототипи. Тоді як наші стартапи – на рівні проектування, бо не мають можливості створити хоча би прототип, – проаналізував поїздку Назарій Подольчак. – Та, незважаючи на це, нашими стартаперами німецька сторона була досить задоволена. Внаслідок, дві команди ведуть активні переговори, і для однієї з них уже знайшли партнерів для втілення в життя.

Команди Tech StartUp School, як зауважив Назарій Юрійович, не стали переможцями через кілька чинників, один із яких – мовний бар’єр. Адже всі презентували проекти німецькою мовою, наші стратапери – англійською.

Надалі планують знову брати участь у відборі кращих проектів у Німеччині. Зрештою, невдовзі Tech StartUp School оголошуватиме StartUp Прорив-2, який підсилять Хакатоном. Ці заходи відбуватимуться у партнерстві з Лондоном та Ізраїлем.