Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Старший викладач кафедри філософії ІГСН пройшов стажування в німецькому Університеті Байройта

19 листопада 2019, 12:58
Кафедра філософії Львівської політехніки

З 28 жовтня до 10 листопада 2019 року завдяки отриманому ґранту на мобільність від організації BAYHOST старший викладач кафедри філософії Національного університету «Львівська політехніка» Любомир Федорів стажувався в Університеті Байройта (Земля Баварія, Німеччина).

Байройт – місто на півночі Баварії з населенням до 100 тисяч мешканців, центр округу Верхня Франконія. Місцевий Університет має 8 факультетів різного профілю, де навчаються 14 тисяч студентів. Інфраструктура університету досить розвинена, складається з багатьох навчальних та адміністративних корпусів, лабораторій, дослідницьких центрів, кількох бібліотек, спортивно-тренувальних баз, стадіонів та величезного екологічно-ботанічного саду. Тут навчаються студенти з багатьох країн світу, але переважна більшість все ж німці.

Любомир Федорів стажувався на кафедрі філософських наук факультету культурології, тому мав можливість відвідувати лекції, семінари, зустрічатись зі студентами та викладачами, працювати у бібліотеках. Більшість лекцій відбуваються в інтерактивний спосіб з цікавими роздатковими матеріалами, що заохочує й студентів до роботи. Семінари проходять у спеціальних авдиторіях (Seminarraum) за участю невеликої кількості студентів. Семінару передує ґрунтовна підготовка, а виступ студента (чи двох студентів у співавторстві) на семінарі триває ціле заняття.

Два тижні, проведені в Університеті Байройта, були цікавими, пізнавальними і корисними. Представник Львівської політехніки набув дуже важливого досвіду й переконався у важливості освітньої та наукової місії університету в сучасному світі.

Звіт про стажування – на сторінці кафедри філософії у соцмережі Фейсбук