Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студентам ІІМТ до Дня автомобіліста організували екскурсії на профільні підприємства

26 листопада 2019, 15:44
Відділ працевлаштування та зв’язків з виробництвом

Нещодавно, до святкування Дня автомобіліста, Роман Качмар, заступник директора Інституту інженерної механіки та транспорту, доцент кафедри експлуатації та ремонту автомобільної техніки, за сприяння відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Університету зорганізував низку екскурсій на профільні підприємства кафедри.

Студенти старших курсів спеціальності «Автомобільний транспорт» побували на «Пежо Центр «Ілта Львів», Carpoint Electric та ТзОВ «Алекс СО – Volkswagen dealer». Студенти відвідали спеціалізовану станцію технічного обслуговування по обслуговуванню автомобілів Пежо, Сітроен та Опель підприємства «Пежо Центр «Ілта Львів», побачили реальне функціонування брендового СТО, наявне обладнання, ознайомилися з особливостями здійснення технічного обслуговування сучасних автомобілів. Також відвідали Carpoint Electric, яке спеціалізується на продажу електромобілів. Почули цікаву розповідь з практичним супроводом про функціонування і перспективи розвитку галузі електромобілів, задали запитання й отримали змістовні відповіді на підприємстві, активні навіть отримали пропозиції щодо стажування на Carpoint Electric.

На ТзОВ Алекс СО, яке спеціалізується на обслуговуванні автомобілів Volkswagen, та СТО Арія Моторс – BMW студенти ознайомились із сучасним діагностичним обладнанням для автомобілів.

– Підприємства з готовністю відгукнулись на пропозицію кафедри й радо вітали студентів у себе. Ми плануємо проводити такі заходи щосеместрово. Наша галузь з нетерпінням очікує дорожньої карти щодо впровадження дуальної освіти на бакалаврському рівні, оскільки уже сьогодні підприємства готові працевлаштовувати наших студентів і навіть оплачувати їхнє навчання, – коментує Роман Качмар. – Сьогодні галузь динамічно змінюється, змінюється сама концепція слова «автомобіль». Тепер це певно електромобіль. Але пояснюємо нашим студентам, що сьогодні фахівець не зможе залишатися висококваліфікованим лише на основі набутих в університеті знань, він повинен учитися впродовж життя. Тому люди, які здатні самостійно вчитися, комунікувати і критично мислити, завше будуть затребувані на ринку праці.

– Такі екскурсії є дуже цінними у перспективі розвитку фахової кар’єри наших студентів. Також це нагода налагодити довгострокову співпрацю з профільними підприємствами та можливість ознайомити студентів із сучасним обладнанням з діагностики та обслуговування автомобілів, – зазначає керівник відділу працевлаштування та зв’язків з виробництвом Світлана Гладун.

Підприємства висловили зацікавлення у налагодженні співпраці з питань проходження практики студентами Львівської політехніки з перспективою подальшого працевлаштування та організування довгострокової співпраці з Університетом.