Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студентів Політехніки запросили за програмою академічної мобільності до Сполучених Штатів Америки

20 листопада 2019, 17:16
Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки

19 листопада Центр міжнародної освіти нашого університету організував презентацію програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program. Щоб ознайомити політехніків із цією можливістю до університету прибули представники Посольства США – заступник і помічниця аташе з питань культури та освіти – Майкл Хакетт і Вікторія Мельник.

Студенти дізналися, що Global UGRAD – це міжнародна освітня та культурна програма обміну, яку здійснює Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США та підтримує народ Сполучених Штатів Америки. В Україні вона діє також завдяки Посольству США в Україні та організації World Learning. Програма підтримує талановитих іноземних студентів, надає можливість майбутнім лідерам навчатися у США, з метою поглиблення знань та вивчення культури і традицій Сполучених Штатів Америки. У зв’язку з цим Global UGRAD пропонує семестрове навчання в університетах США за будь-якими освітніми програмами бакалаврського рівня. Насамперед запрошують на такі спеціальності як бізнес адміністрування, підприємництво, STEM (природничі науки, технології, інженерні спеціальності і математика).

Конкурс – відкритий. Учасників програми обиратимуть за шістьма критеріями:

  • академічна успішність;
  • лідерський потенціал;
  • участь у громадському житті;
  • володіння письмовою та розмовною англійською мовою;
  • мотивація;
  • готовність стати студентом програми обміну.

Також Вікторія Мельник наголосила, що перевагу надаватимуть учасникам без міжнародного досвіду.

Фіналісти Global UGRAD навчатимуться в університетах Сполучених Штатах Америки впродовж одного семестру без отримання ступеня. Програма покриває фінансові витрати на оплату проїзду учасників до/із США, навчання в американському університеті, проживання та харчування, медичне страхування, необхідні підручники та щомісячну стипендію.

– Цю програму не можна розглядати як квиток в один бік. Семестрова програма у США – це, перш за все, отримання американського досвіду, який після повернення студенти впроваджуватимуть в Україні. Участь у Global UGRAD стане корисною для студентів, які планують працювати в американських компаніях, що розташовані в Україні. Такі роботодавці дуже цінують поєднання українського менталітету й американського досвіду. Це дозволить суттєво розширити можливості працевлаштування, – коментує очільниця ЦМО Львівської політехніки Наталія Гоц.

Охочим спробувати свої сили слід зареєструватися на сайті Global Undergraduate Exchange Program – це надасть доступ до інтерактивної системи заповнення анкет для участі у програмі. Заявки приймають лише в електронному форматі. Заповнити анкету, надіслати рекомендаційні листи й інші документи слід до 31 грудня, 2019 р., до 17:00 EST (за східноєвропейським часом).

За додатковою інформацію звертайтеся до Центру міжнародної освіти університету, за електронною поштою KyivUGRAD@state.gov або ж за телефоном (+38 044) 521-5043.