Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Студенти кафедри фотоніки ІТРЕ – володарі Кубка Львівської політехніки з перегонів автономних роботів

28 жовтня 2019, 16:53
Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки

У традиційних щорічних змаганнях з робототехніки, які відбулися вшосте, а на Кубок Львівської політехніки – вчетверте, взяли участь команди з технічних університетів багатьох міст України (Харкова, Івано-Франківська, Тернополя, Одеси, Черкас) – 28 команд зареєструвалися, 16 із них пройшли сертифікацію і таким чином отримали допуск до змагань.

Відбулися чотири півфінали, на яких журі обрало шість найшвидших машинок, які змагалися між собою за першість. Перемогу здобула командна робота кафедри фотоніки (автори: Олександр Комаренко, Олексій Бухтій, Дмитро Сокальський і Тарас Шабаранський). Друге місце поділили команди Харківської політехніки і Прикарпатського національного університету, третє – Черкаського технологічного університету, Одеської політехніки і Галицького коледжу (м. Тернопіль).

Переможці та призери отримали медалі і призи від ІТ-компанії GlobalLogic та інженерно-консалтингової BIIR. Оргкомітет із роботоперегонів очолив завідувач кафедри фотоніки ІТРЕ Ярослав Бобицький, перший заступник і модератор заходу – Василь Татарин.