Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У Хмельницькій політехніці відбулася зустріч із представниками Посольства США в Україні та Фонду «Відродження»

27 листопада 2019, 10:03
Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки

Інтелектуальна еліта Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка» провела зустріч із представниками інституцій, що упродовж багатьох років займаються грантовою діяльністю в Україні: це спеціаліст із академічних зв’язків секції публічних відносин Посольства США в Україні Віра Терновська та представник Міжнародного фонду «Відродження» Григорій Баран.

Темою обговорення зустрічі «Грантові програми та участь у них» стали вимоги до написання грантових проєктів, аналіз основних помилок під час подання заявок, генерація ідей, що відповідають стратегічним цілям грантодавців. Оскільки гранти надають на конкурсній основі, а отже, сам факт оформлення та подання заявки не є гарантією його отримання, представники фондів звернули увагу політехніків на деякі нюанси, що додають шансів на перемогу. Так, пані Віра розповіла, що для Посольства США є важливим посилання на успішний американський досвід, що підтверджує ефективність цього проєкту. Пан Григорій повідомив, що для Фонду «Відродження» пріоритетним є фінансування значущих суспільних ініціатив через краудфандінг, тобто залучення частини коштів від громадян як підтвердження потрібності здійснення саме цієї програми.

У політехніків – адміністрації, керівників підрозділів, голів циклових комісій та найуспішніших студентів – виникало багато запитань щодо процедури оформлення й термінів подання заявок, фінансового обґрунтування, можливості змін під час реалізації гранту, – тож розмова була довгою та, слід сподіватись, результативною. Хмельничани мають надію, що зустріч із представниками Посольства США та Міжнародного фонду «Відродження» стане початком подальшої плідної співпраці в розвитку освіти та громадянського суспільства в Україні на основі демократичних цінностей.