Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся третій ековікенд

28 жовтня 2019, 15:46
Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки

Стрижнева ідея цьогорічного заходу, який наукова та студентська спільнота університету, а також небайдужі до екологічних проблем організації провели 26 жовтня, – здорова людина у здоровому середовищі. Саме під час Ековікенду відбувся День здоров’я, на якому популяризували здоровий спосіб життя.

Ековікенд збігся з відзначенням 20-ї річниці Українсько-канадського проєкту, який успішно втілює Львівська політехніка за фінансової підтримки Канадської агенції з міжнародного розвитку (CIDA). До події долучилися учасники Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція».

Більшість заходів відбулися за участі людей з інвалідністю – як доказ того, що вони можуть провадити повноцінний та активний спосіб життя, вдало реалізовувати свої таланти та розвивати їх.

Більшість подій відбулися у першому навчальному корпусі та коло нього, де працювало п’ять тематичних зон: ярмарок, лекторій, дозвілля, грамотність, простір. Після відкриття усі учасники вирушили на подвір’я, де зробили руханку «Як читати сигнали власного тіла». Дирекція та викладачі ІНЕМу ініціювали висаджування туй коло 4-го навчального корпусу. Таким став їхній цьогорічний внесок у справу захисту довкілля.

У приміщенні корпусу актори театру-студії «Хочу» показали виставу про первинну медичну допомогу. Тим часом деякі фахівці (психолог, дерматолог, дієтолог) проконсультували охочих. У спортзалі академічної гімназії люди на візках продемонстрували свою фізичну активність з баскетболу. А коло першого корпусу інструктори провели майстеркласи з аеробіки та йоги. До них долучилися студенти, активно виконуючи вправи.

У межах Ековікенду було розіграно три безкоштовні місячні абонементи та один сезонний від Громадського прокату велосипедів Nextbike. Для цього довелося завчасу поширити допис про це у фейсбуці, у коментарях позначити друга, який готовий прийти на подію, і прийти на ековікенд, аби отримати приз, розіграний через систему рандом.

Заходи Ековікенду започатковано у Політехніці три роки тому задля поширення та пропагування актуальної природоохоронної інформації.