Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

У навчальному корпусі № 23а (Видавництво Університету) відбулося протипожежне тренування

27 травня 2019, 11:30
Служба пожежної безпеки Львівської політехніки

23 травня 2019 року відповідно до наказу ректора № 48-1-10 від 31.01.2019 року відбулося протипожежне тренування у навчальному корпусі № 23а Національного університету «Львівська політехніка» (Видавництво) по вул. Колеси, 4, в м. Львові.

Тема тренувань: «Дії обслуговуючого персоналу та учасників навчально-виховного процесу з організації гасіння умовної пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння та проведенням евакуації людей, документів та майна при взаємодії з пожежно-рятувальним підрозділом».

Навчальні цілі:

  • відпрацювання навичок персоналу з гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння;
  • досягнення злагодження у спільних діях обслуговуючого персоналу та учасників навчально-виховного процесу у разі виникнення пожежі в приміщеннях гуртожитку та ліквідації її наслідків у взаємодії з представниками пожежно-рятувального підрозділу;
  • ознайомлення обслуговуючого персоналу та учасників навчально-виховного процесу з технічними можливостями основної пожежної техніки, її вузлів і агрегатів, яка перебуває на озброєнні пожежно-рятувального підрозділу;
  • визначення необхідних заходів щодо коригування Плану евакуації на випадок пожежі в гуртожитку.

Склад учасників тренувань: керівний склад, співробітники видавництва, працівники Служби пожежної безпеки, керівний склад Служби безпеки та охорони, керівний склад відділу з питань цивільного захисту Університету, відділів головного механіка і головного енергетика, навчально-технічного центру мережевих технологій, керівник газової служби, представник відділу охорони праці Університету, пожежне формування.

Етапи протипожежного тренування

  1. Ввідна черговому сторожу, подання сигналу тривоги для евакуації працівників з корпусу у разі надзвичайної ситуації (пожежі), евакуація.
  2. Оголошення теми і мети тренувань, оперативної обстановки з виникненням пожеж в Україні й області та їхні причини, відімкнення електроенергії, застосування первинних засобів пожежогасіння.
  3. Прибуття, оперативне розгортання, проведення розвідки та гасіння умовної пожежі особовим складом пожежно-рятувального підрозділу.
  4. Ознайомлення присутніх з оперативно-тактичною характеристикою пожежної автоцистерни.
  5. Підведення підсумків протипожежного тренування.