Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В гуртожитку № 10 студмістечка Львівської політехніки відбулося протипожежне тренування

16 жовтня 2019, 14:32
Служба пожежної безпеки Львівської політехніки

10 жовтня 2019 року відповідно до наказу ректора від 02.08.2019 року № 423-1-10 в гуртожитку № 10 студмістечка Національного університету «Львівська політехніка» по вул. Відкритій, 1, в м. Львові відбулося протипожежне тренування.

Тема тренувань: «Дії обслуговуючого персоналу та учасників навчально-виховного процесу з організації гасіння умовної пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння та проведенням евакуації людей, документів та майна у взаємодії з пожежно-рятувальним підрозділом».

Навчальні цілі:

  • відпрацювання навичок персоналу з гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння;
  • досягнення злагодження у спільних діях обслуговуючого персоналу та учасників навчально-виховного процесу у разі виникнення пожежі в приміщеннях гуртожитку та ліквідації її наслідків у взаємодії з представниками пожежно-рятувального підрозділу;
  • ознайомлення обслуговуючого персоналу та учасників навчально-виховного процесу з технічними можливостями основної пожежної техніки, її вузлів і агрегатів, яка перебуває на озброєнні пожежно-рятувального підрозділу;
  • визначення необхідних заходів щодо коригування Плану евакуації на випадок пожежі в гуртожитку.

Склад учасників тренувань: керівний склад, співробітники гуртожитку, працівники Служби пожежної безпеки, керівний склад Служби безпеки та охорони, керівний склад відділу з питань цивільного захисту університету, відділів головного механіка і головного енергетика, керівник газової служби, представник відділу охорони праці Університету, пожежне формування.

Етапи протипожежного тренування

  1. Оголошення теми та мети тренувань, оперативної обстановки з виникненням пожеж в Україні та області та їхньої причини, ввідна черговому сторожу, подання сигналу тривоги для евакуації працівників з корпусу у надзвичайній ситуації (пожежі), евакуація.
  2. Відімкнення електроенергії, застосування первинних засобів пожежогасіння. Прибуття, оперативне розгортання, проведення розвідки та гасіння умовної пожежі особовим складом пожежно-рятувального підрозділу.
  3. Ознайомлення присутніх з оперативно-тактичною характеристикою пожежної автоцистерни. Підведення підсумків протипожежного тренування.