Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В Інституті хімії та хімічних технологій Львівської політехніки завершилася «полімерна» конференція

8 листопада 2019, 15:28
Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки

Захід відбувається з ініціативи науковців кафедри хімічної технології переробки пластмас ІХХТ що три роки. Цього разу його зорганізували спільно з Інститутом технології та матеріалознавства Технічного університету Кошице (Словаччина) та кафедрою технології й переробки пластмас Люблінської політехніки (Польща). Він зібрав фахівців-хіміків з України, Польщі, Словаччини, Казахстану, Білорусі, аби обговорити «Сучасні технології одержання та переробки полімерних виробів». Лого конференції – ТПМ-2019 (ТПМ – технологія пластичних мас).

– Наше завдання – розглянути питання синтезу, переробки полімерів, їхнього застосування, а також матеріалів спеціального призначення, технології рециклів. Доповіді поділили на три тематики: створення біодеградабельних полімерів (що розкладаються під дією природних бактерій); наноматеріали і нанокомпозити спеціального призначення (для автомобілебудування, електроніки); вторинна переробка вживаних полімерних матеріалів (починаючи з автомобільних шин і закінчуючи поліетиленовими пакетами), – розповідає голова оргкомітету конференції, завідувач кафедри хімічної технології переробки пластмас ІХХТ Олег Суберляк.

За результатами конференції у спецвипуску фахового журналу Chemistry, Technology and Application of Substances будуть опубліковані статті. Також заплановано видати електронний збірник тез доповідей.