Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В одному із львівських ліцеїв відбувся День Політехніки, організований працівниками Університету

31 жовтня 2019, 16:41
Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки

30 жовтня у ліцеї № 37 Львівської міської ради відбувся День Політехніки. Організували та провели захід Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації, який очолює Василь Лозинський, та Центр міжнародної освіти під керівництвом Наталії Гоц. Проєкт зародився як результат круглого столу «Зміна ролі університету у сучасному суспільстві», що відбувався під час цьогорічних Наукових фестин і зібрав директорів львівських шкіл. Ініціатором проведення заходу став директор ліцею № 37 Володимир Оверко.

– Такий захід ми проводили вперше, він передбачав презентацію університету для учнів 9–11 класів. Основним нашим завданням було не просто представити заклад з допомогою розповідей про нього, а зробити це через цікаве подання навчального матеріалу, – розповідає пан Лозинський.

Саме тому вчителі ліцею на один день поступилися своїми обов’язками викладачам інститутів та працівникам підрозділів Політехніки. Зокрема вони провели для ліцеїстів уроки української (Анна Середницька – каф. УМ), французької (Наталія Гоц – каф. ІВТ, Олена Федорова – каф. ТБСФБ) та англійської (Юлія Матвіїв-Лозинська – каф. ІМ) мов, фізики (Ірина Мороз – каф. ЗФ), математики (Роксоляна Столярчук – каф. ОМП), хімії (Олена Федорова – каф. ТБСФБ), мистецтва (Олександра Дида – каф. АП), інформатики (Наталія Шаховська – каф. ШІ), технології (Наталія Гоц – каф. ІВТ) та проєктування у механічній інженерії (Олена Ланець – каф. ТМДМ).

Окрім цього, Роксолана Винничук (кафедра МПА) розробила і провела для школярів тренінг під назвою «Компетенції майбутнього». За словами організаторів, у розрізі цієї теми можна якнайкраще подати перелік спеціальностей, що пропонує наш університет.

Наступним етапом проєкту стане екскурсія Політехнікою для зацікавлених ліцеїстів. У перспективі ІННЦПКО планує провести такі заходи й в інших школах.