Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В Університеті відбулася ІІ Міжнародна конференція «Сучасні технології одержання та переробки полімерних матеріалів»

14 листопада 2019, 15:49
Кафедра ХТПП Львівської політехніки

У Львівській політехніці на базі кафедри хімічної технології переробки пластмас Інституту хімії та хімічних технологій 6–8 листопада 2019 року відбулась ІІ Міжнародна науково-технічна конференція «Сучасні технології одержання та переробки полімерних матеріалів» (TPM-2019), співорганізаторами якої були Люблінська політехніка (Польща), Технічний університет Кошице (Словаччина) та Інститут хімії високомолекулярних сполук НАН України.

Загальна кількість учасників конференції – 211 осіб, з них зарубіжних – 36, від України – 175, зокрема з інших міст – 86. На конференції було заслухано 5 пленарних, 18 усних та 65 стендових доповідей.

Учасники конференції після всебічного обговорення стану виробництва полімерних композиційних матеріалів і виробів з них в Україні та країнах ближнього зарубіжжя, розглянувши тенденції та перспективи розвитку полімерної промисловості, постановили таке.

  1. Відзначити високий рівень організації та проведення ІІ Міжнародної науково-технічної конференції «Сучасні технології одержання та переробки полімерних матеріалів» (ТРМ-2019) та значно більшу кількість учасників, зокрема закордонних, порівняно з конференцією ТРМ-2016.
  2. Відзначити актуальність конференційних питань та ефективність конференції загалом, констатувати, що відбувся всебічний обмін результатами теоретичних досліджень та практичних досягнень між науковцями і практиками, які представляють різні наукові школи та виробничі сфери.
  3. Відзначити коректну і дружню атмосферу на конференції та високий науковий і науково-технічний рівень усіх доповідей. На конференційних засіданнях відбулася ґрунтовна дискусія з питань сучасної проблематики тенденцій розвитку полімерної галузі, актуальних проблем синтезу та перероблення полімерних композиційних матеріалів, зокрема біодеградабельних, полімерних мембран та мембранних технологій, зеленої хімії та екології.
  4. ІІІ Міжнародну науково-технічну конференцію «Сучасні технології одержання та переробки полімерних матеріалів» (TPM-2022) провести у вересні-жовтні 2022 року в Національному університеті «Львівська політехніка» на базі кафедри хімічної технології переробки пластмас.