Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

В Університеті відбулися робоча зустріч та семінар на тему «Випускник ЗПТО на ринку праці Львівщини»

27 листопада 2019, 15:34
НДЦ «Демос» Львівської політехніки

В Національному університеті «Львівська політехніка» відбулися робоча зустріч та науково-методичний семінар на тему «Випускник ЗПТО на ринку праці Львівщини» (6 листопада та 21 листопада 2019 року, НДЦ «ДЕМОС»). Обидва заходи було організовано в рамках реалізації другого етапу Проєкту «Моніторинг реалізації інтелектуального потенціалу випускників закладів вищої та професійно-технічної освіти прикордонного регіону: соціальне партнерство, державне і регіональне замовлення», який втілюється у життя за кошти державного бюджету України за секторальної підтримки ЄС. Мета заходів – організація комплексу робіт та обговорення перших результатів опитування випускників ЗПТО Львівщини, яке проводилося спільно з фахівцями Навчально-методичного центру профтехосвіти Львівської області.

Робоча зустріч була присвячена обговоренню плану та нових вимог до підготовки ІІ Етапу звіту по Проєкту, що виконується у НДЦ «Демос» (обстеження випускників ЗПТО Львівщини). Керівник Центру професор Садова нагадала присутнім про основну мету й завдання дослідження, зупинилася на поточних та стратегічних питаннях організації та проведення аналітичних робіт, на укладанні договірних відносин з організаціями – субпідрядниками Проєкту, вказала на нові умови й вимоги до інформації («кінцевого продукту»), які з’явилися за час реалізації Проєкту під впливом реформування системи освіти в Україні.

Про низку організаційних та технічних питань, пов’язаних зі звітністю по Проєкту (перед ЛОДА), виконанням його дорожньої карти (частина ІІ Етапу робіт) доповів Роман Теслюк. Він зупинився на формах звітності учасників проєкту, наголосив на звуженні термінів виконання досліджень й кінцевих дат подачі звітів, вказав на особливості організації праці студентів (10 осіб) та учасників, які працюють за контрактом.

Програма науково-методичного семінару була продиктована цілями реалізації цілей ІІ Етапу цього ж Проєкту. Зокрема, розглянуто питання в рамках двох блоків досліджень «Моніторинг якості та ефективності ПТНЗ за критеріями зайнятості випускників та оцінками роботодавців» та «Інформаційно-аналітична база даних про зайнятість випускників ПТНЗ Львівської області». Захід пройшов надзвичайно цікаво й продуктивно.

На завершення семінару професор У.Я. Садова подякувала усім учасникам за плідну роботу, окреслила завдання, які оперативно слід розв’язати у рамках виконання Проєкту.

Докладніше про робочу зустріч та семінар

Приєднані файлиРозмір
Випускники на ринку праці Львівщини884.5 KB