Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Відбулася зустріч професора кафедри КПП Володимира Канціра з учнями Олеської загальноосвітньої школи

26 листопада 2019, 10:52
Кафедра КПП Львівської політехніки

22 листопада 2019 року відбулася запланована тематична зустріч професора кафедри кримінального права і процесу Львівської політехніки В.С. Канціра з директором, вчителями та учнями 10–11 класів ОЗНЗ «Олеська загальноосвітня школа».

Предметом зустрічі була професійна орієнтація стосовно перспектив вступу та навчання у Навчально-науковому Інституті права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка».

Пізнавально-описово було проведено короткий історичний екскурс створення, заснування Університету, а саме з часу, коли австрійський імператор Франц І особисто підписав королівський декрет у Мілані про створення Цісарсько-королівської реальної школи у Львові (7 березня 1816 року) та створення Інституту права та психології в лютому 2011 року.

Для присутніх було звернено увагу на специфіку та особливості навчання за різними спеціальностями: «Право», «Психологія», «Журналістика», «Професійна освіта» як на першому (бакалаврському), так і на другому (магістерському) рівні вищої освіти. Отримання стипендій – соціальних (для дітей учасники бойових дій, малозабезпечених) та академічних (виходячи з успішності студентів за попередній навчальний семестр, за рейтингом).

Доведено до відома, що Інститут підтримує та розвиває міжнародну співпрацю з провідними вищими навчальними закладами. За міжнародними угодами студенти мають можливість навчатися за обміном; мають можливість брати участь у міжнародних та всеукраїнських наукових конференціях, які відбуваються в Інституті, отримати так звані «подвійні» дипломи.

Наголошено на можливості проходження курсу військової підготовки та отриманні офіцерського звання.

Окремо виведено інформацію щодо проживати в гуртожитках Студмістечка університету.

За висновками проведеної зустрічі присутні виявили зацікавленість інформацією про умови вступу, навчальну програму для першого (бакалаврського) та наступних рівнів вищої освіти, зокрема спеціальності 081 «Право», про студентське життя, традиційні щорічні культурно-масові заходи, про постійно діючий історико-правовий проєкт в Інституті – «Молоде життя старих мурів», а також перспективи майбутнього працевлаштування у різних сферах життєдіяльності держави та суспільства.

З відома директора закладу було роздано учням та оприлюднено на дошці оголошень візуальний агітаційний матеріал (інформаційні буклети), адресу сайту Університету в мережі Інтернет тощо.

Досягнуто взаєморозуміння, домовленості з керівництвом закладу стосовно систематичності у подальшому таких зустрічей.