Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

«Як тижневику «Аудиторія» стати ближче до читача?»: думки студентів Львівської політехніки

11 жовтня 2019, 08:38
Анастасія Задорожна, тижневик «Аудиторія»

8 жовтня тижневику «Аудиторія» виповнилося 73 роки. Це дуже багато для студентського видання! Аналогів серед студентських часописів із такою ж історією в нашій країні ви точно не знайдете.

У чому ж полягає унікальність студентської газети? Вона ніколи не старіє. Скільки б часу не минуло, які б не відбувалися перипетії у світі, але студентське життя завжди вирує. Постійна жага до знань не дозволяє плисти за течією, а змушує постійно бути в ритмі та в курсі всіх молодіжних трендів, рухатися так само невпинно, як студентське життя, котре змінюється майже щохвилини.

Головне завдання журналістів «Аудиторії» – бути завжди в центрі молодіжного життя та культури, спілкуватися зі студентами, часто навіть надавати психологічну розраду спудеям, вболівати за успіхи Політехніки та не втрачати актуальності.

8 жовтня – День газети – це завжди особливий день, бо стає своєрідною позначкою на межі нової «ери» життя газети. Те, наскільки різко та часто змінювалась та змінюватиметься тематика видання, безпосередньо залежить від студентів, адже «Аудиторія» живе в унісон зі студентами та завжди поруч із ними. Вона працює для них та ними ж і надихається. Саме молодь Політехніки змушує тижневик стежити за останніми тенденціями у молодіжному світі, щоб не втрачати своєї актуальності та читачів.

Оскільки для газети головним є її читач, то ми вирішили опитати студентів, щоб дізнатись їхню думку, як нам краще до них наблизитися.

Ярина Червінська, студентка першого курсу Інституту хімії та хімічних технологій:
«Життя студентів від А до Я»

Газета допомагає першокурсникам або тим, хто не орієнтується в житті Політехніки, довідатися більше та залишатися в курсі останніх подій. Проте, на мою думку, в «Аудиторії» надто багато наукової інформації. Мені цікавіше було б прочитати більше про діяльність нашого профбюро та про можливості наукової діяльності для студентів.

Адріана Дичок, студентка першого курсу Інституту гуманітарних та соціальних наук:
«Мотиваційні відео – запорука успішного навчання»

Сучасна й інформативна газета для студентів. Але ефективніше розповсюджувати її через інстаграм, оскільки переважна більшість молоді використовує цю соцмережу та веде активне соціальне життя. Також хотілося б більше прочитати про Політехніку та її викладачів. Актуальними були б і мотиваційні для навчання відео, можливо, лайфхаки від старшокурсників чи викладачів.

Роман Попович, студент третього курсу Інституту енергетики та систем керування:
«Паперовий формат – не сучасно»

Не читаю, але бачив кілька номерів. Помітив, що в газеті є чимало цікавих статей для студентів, та незручно читати її у паперовому варіанті. Доречно було б, якби газета в соціальних мережах висвітлювала актуальні майстер-класи та події для молоді. Також цікавими були б лайфхаки для адаптації та навчання загалом.

Христина Урдей, студентка четвертого курсу Інституту економіки та менеджменту:
«Не навчанням єдиним»

Читаю газету, хоч не так часто, як би хотілось, адже не завжди є доступ до її паперового варіанту. Хотіла б більше дізнатися про цікаві заходи Політехніки та Львова. Можливо, поради, куди піти студентові та про додаткові можливості для саморозвитку. Також актуальними для мене були б теми адаптації до нового колективу та про проблеми студентства.

Олексій Харченко, студент другого курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Фідбек – це важливо»

Я читаю газету вже давно і вважаю, що в ній яскраво виражено студентське життя. На мою думку, контент газети цікавий і насичений. Уперше про «Аудиторію» я дізнався в гуртожитку, бо чимало моїх одногрупників читали її, згодом зацікавився сам. Проте хотів би бачити газету в електронному форматі в соцмережах, це сприяло б швидкому доступу до інформації та фідбеку між читачем і журналістами.

Наталія Присяжнюк, студентка четвертого курсу Інституту економіки та менеджменту:
«Більше про інші інститути»

Цікава газета з актуальними новинами. Зручний формат та привабливе макетування. Охоче прочитала б більше про інші інститути та про актуальні наукові праці наших викладачів, котрі були б корисні студентам.

Сергій Подлесний, студент четвертого курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Інформативність. Актуальність. Доцільність»

Регулярно читаю газету й вважаю, що вона цікава для студента. Дозволяє розширити світогляд і завжди бути у вирі життя Політехніки, дізнаватися про студентські організації. Цікавим є й висвітлення «Осені» та «Весни Політехніки», оскільки новоспечені студенти ще не знають, що це таке, їм було б цікаво прочитати та, можливо, долучитися до заходу.