Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

«Які у вас плани на BookForum26?»: розповідають студенти Львівської політехніки

19 вересня 2019, 09:36
Анастасія Степаняк (Мозгова), тижневик «Аудиторія»

Незважаючи на те, що Форум видавців або, як тепер його називають, BookForum, цьогоріч у Львові відбуватиметься вже удвадцять шосте, опитування студентів нашого університету свідчить, що більшість політехніків ніколи не чули про нього. І якщо студентів із інших міст ще якось можна зрозуміти, то незнання львів’ян вражає.

Були й ті, хто колись «щось таке чув», але не знають, про що саме йдеться або уявляють BookForum хіба місцем, де продають книжки. І навіть не підозрюють про колосальну кількість цікавих заходів, над якими так плідно працюють організатори.

Однак позитивна тенденція є: левова частка тих, хто не знав про Форум, зацікавилася ним після мого короткого пояснення та захотіли відвідати. Тішить і те, що мені вдалося відшукати навіть справжніх фанатів цього масштабного дійства.

Ілля Кушлик, студент другого курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології:
«Відвідаю вперше»

На Форумі видавців не був ще жодного разу, але цьогоріч сильно ним зацікавився, тож планую відвідати. Вперше дізнався про подію від друзів, які не раз на ній були – тепер підемо разом. Знаю, що на Форумі можна придбати книги дешевше та відвідати багато цікавих заходів.

Анна Вільчинська, студентка третього курсу Інституту архітектури:
«З Форуму ніколи не йду з порожніми руками»

Піду обов’язково, бо нині подібних заходів є не так багато. Я обожнюю ту атмосферу, тих людей, з якими можна поговорити про літературу, певних книжкових героїв. Круто, що є можливість поспілкуватися з авторами, обговорити їхні книги, висловити свої враження і поставити запитання. Мені цікаво дізнаватися, які книги пропонують видавництва, про які саме видання дискутують. Купівля книг навіть не обговорюється – з Форуму ніколи не йду з порожніми руками. Для мене друковані видання у сто тисяч разів кращі за цифрові.

Юліана Кузьмяк, студентка першого курсу Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій:
«Пари стоять на заваді»

Про Форум видавців чула багато цікавого, але конкретних планів не будую, оскільки не впевнена, що вдасться піти – у розкладі пари до вечора. Якщо з’явиться можливість – я лише за!

Анна Григорук, студентка третього курсу Інституту економіки і менеджменту:
«На форум піду обов’язково»

Я дуже хочу відвідати Форум. Конкретних заходів ще не обрала, але планую переглянути програму та відзначити цікаве. Це класно, коли ти поринаєш у компанію, навіть цілий світ, людей, які люблять читати, з якими ти маєш спільні інтереси. Книжковий форум – це дуже цінне спілкування, можливість дізнатися про книжкові новинки, на які не завжди звертаєш увагу в книгарні, придбати ексклюзивні, лімітовані видання. Минулого року мене зачарувала та атмосфера, акумуляція великої кількості книг і творчих людей. До слова, тоді я придбала книгу того жанру, яким ніколи не цікавилася, і прочитала її за вечір, що подарувало максимум задоволення.