Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

З ініціативи Науково-дослідного центру «Демос» відбулися два заходи на тему «Випускники на ринку праці»

10 грудня 2019, 14:56
НДЦ «Демос» Львівської політехніки

З ініціативи Науково-дослідного центру соціальної й демографічної політики та управління «Демос» Національного університету «Львівська політехніка» в рамках реалізації ІІ етапу Проєкту «Моніторинг реалізації інтелектуального потенціалу випускників закладів вищої та професійно-технічної освіти прикордонного регіону: соціальне партнерство, державне і регіональне замовлення» (виконується за кошти державного бюджету України при секторальній підтримці ЄС) відбулися два заходи на тему «Випускники на ринку праці: за результатами обстеження роботодавців Львівщини». Перший – робочу зустріч – було організовано 29 листопада 2019 року в приміщенні Львівського обласного центру зайнятості, другий – науково-методичний семінар – 6 грудня в НДЦ «Демос» Львівської політехніки. Мета заходів – презентація проміжних результатів дослідження якості та мобільності людських ресурсів у Львівській області та розв’язання дискусійних моментів щодо взаємних очікувань у цьому плані основних стейкхолдерів ринку праці регіону.

У робочій зустрічі взяли участь як виконавці Проєкту, так і фахівці Державної служби зайнятості Львівської області Львівщини. Зокрема, професор Львівської політехніки Уляна Садова як керівник Проєкту нагадала про його мету та завдання, окреслила загальну картину в плані програмно-методологічної та організаційної частин, вказала на економічні та соціальні ефекти за умови якісної реалізації завдань. У виступі також йшлося про перспективні потреби у фахівцях з вищою освітою та робітничих кадрах, оцінку готовності молодих спеціалістів чи студентської молоді до професійної діяльності, рівень відповідності вишколу сучасним вимогам фірм і компаній до якості робочої сили тощо.

Другий захід, науково-методичний семінар, мав на меті розв’язання кількох завдань: проведення детального аналізу стану виконання завдань ІІ етапу Проєкту (У. Садова), визначення формату звіту за етап (О. Гринькевич), обговорення шляхів розв’язання проблем, які виникли в ході опитування роботодавців регіону, узгодження технічних моментів виконання Проєкту (М. Селюченко, О. Вільчинська) тощо.

Обидві зустрічі не тільки стали своєрідною платформою апробації авторського підходу щодо побудови моніторингу кар’єри випускників у Львівській області, а й сприяють подальшому розширенню контактів науковців з представниками влади та бізнесу, формують у регіоні атмосферу довіри і взаємодопомоги різних стейкхолдерів у розв’язанні важливих питань соціально-економічного життя мешканців краю.

Докладніше про заходи НДЦ «Демос»