Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Завідувач кафедри архітектурного проектування Микола Габрель: розвивати діловий центр варто у районі Підзамче

13 травня 2019, 09:49
За матеріалами агенції «Гал-інфо»

Розвивати діловий центр міста варто у районі Підзамче, де є великий територіальний резерв. Цей район – неподалік від історичного центру, куди інертно тяжіють потоки людей. Таку ідею озвучили Володимир Квурт та Микола Габрель у програмі «Великий Львів».

Зокрема, доктор технічних наук, завідувач кафедри архітектурного проектування Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка», завідувач відділення Інституту господарювання та просторового розвитку Університету міста Лодзь Микола Габрель наголосив, що сьогодні Львову бракує потужності в центральній частині міста. Потрібно знайти територію, де б можна було концентрувати функції нового часу, і щоб вони були якомога ближче до історичного центру, не шкодячи йому.

– Ми зараз фактично втискаємо у старий центр якісь готелі, ресторації, нові заклади, щось надбудовуємо, ліпимо… Я вважаю, що розвивати діловий центр варто у районі Підзамче. Це територія зараз фактично занедбана. Але це не периферія, це близько до центру. Там є великий територіальний резерв, малоефективно використовувані будівлі. За рахунок цієї території можна розв’язувати і транспортні проблеми міста, – зазначив Микола Габрель.

Раніше у Львові обговорювали можливість перенести адміністративний центр на Сихів. Однак, за словами Миколи Габреля, історично склалось так, що інертно люди тяжіють саме до площі Ринок. Тому адміністративно-діловий епіцентр варто створювати неподалік.