Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Академік НАН України Богдан Будзан зустрівся зі студентами та викладачами Львівської політехніки

24 лютого 2020, 14:55
Володимир Залуцький, відділ молодіжної політики Львівської політехніки

Творити добро, постійно пізнавати світ, набиратися досвіду з власного життя та інших людей і передавати все це тим, хто гідний втілити знання у добрі справи – така життєва місія знаного вченого, фахівця з менеджменту та бізнес-освіти, професійного коуча та бізнес-консультанта власників та керівників бізнесу, академіка Української академії наук Богдана Будзана.

Зустріч із Богданом Павловичем запам’яталася багатьом викладачам та студентам Львівської політехніки.

Виступ «Роль лідерства у досягненні успіху в реалізації життєвої місії сучасної людини» та презентація його нової книги «Дорогою до себе. Майже сповідь» був надзвичайно актуальний у сьогоденних реаліях.

Особливу увагу промовець приділив роздумам про те, як діяти молоді в умовах Четвертої індустріальної революції. Зібравши життєвий досвід та перлини мудрості улюблених філософів минулих століть і сучасних мислителів, Богдан Павлович витворив свій шлях і зумів виробити власні правила досягнення успіху, якими щедро поділився у своїй книзі.

Лідерство – це відповідальність людини, трансформована у обов’язок перед тими, хто вірить їй, хто надихається її розумінням мети і здатністю використати інтелект та професіоналізм членів команди у формуванні та досягненні мети.

Успіх лідера суттєво залежить від його вміння вибирати правильний шлях до чітко визначених цілей, майстерності забезпечувати запланований результат, демонструючи повагу та довіру до тих, хто виявився «в одному човні» з ним.

Лідер постійно працює над собою, щоб забезпечити результат. Це людина зі звичайними людськими рисами, яка знає про свої недоліки, не ховається від людей, постійно працює над собою та не спиняється у самовдосконаленні.

Богдан Павлович із перших слів зачарував слухачів своєю доброзичливістю, відкритістю і простотою, підтвердивши на прикладі слова, які є у його книзі: «Спілкування з людьми є однією з найбільших насолод мого життя, а постійне вдосконалення майстерності у цій сфері – улюбленою справою».

У невимушеному спілкуванні автор поділився своїми знаннями, які здобував усе своє життя. Богдан Будзан переконаний, що кожен має знайти свій шлях і через самовдосконалення прийти до реалізування своєї життєвої місії. А праця над собою є непроста й вимагає багато зусиль, сили волі.

У своїй книжці вчений пише: «Перед читачами – книга про дорогу до самого себе, якою йшов до своєї мети та якою продовжую йти. Навіщо це все? Бо жити й діяти – цікаво, пізнавати світ і вкладати свої зернятка, щоб він ставав трішки кращим.

Описуючи й переосмислюючи пройдений шлях до самого себе, спирався на своє минуле, в якому вже нічого змінити не можна, переосмислював сьогоднішнє й орієнтувався на майбутнє. Було важливим передати читачам, як упродовж життя дотримувався суті й змісту кожного слова своєї місії.

Сподіваюсь, що вони відчують, наскільки діяльністю, діями, вчинками я дотримувався задекларованого бажання творити добро і поважати людей, з якими йшов життям. Сподіваюсь також, зрозуміють і те, що спрага до нових знань була основою постійного самовдосконалення, і це дозволяло краще пізнавати світ, у якому живу, відчувати зміни, що в ньому відбуваються, самому бути їхнім активним учасником і впливати на окремі події і процеси.

У розповіді про дорогу до себе через самовдосконалення відзначаю моїх безпосередніх та віртуальних наставників, які допомагали мені вибирати шлях до самого себе, а в багатьох із них й надалі черпаю знання й творчу енергію. У книзі подаю все нове, що пізнав і передаю тим, хто хоче і може використати мої інтелектуальні надбання для власного розвитку».

Нелегке сирітське дитинство, життя з осліплою бабусею Мартою, виселення батьків до Сибіру та загибель родичів від рук енкаведистів навчило Богдана Будзана знаходити виходи з найскладніших обставин і допомагати людям, які цього потребують.

По завершенню зустрічі викладачі та студенти зі задоволенням підходили по автограф до автора. З ініціативи студентів ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало погодив придбання тридцяти примірників книг для студентської бібліотеки.