Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

«Ця стипендія стала для мене сюрпризом» — стипендіатка проєкту «До вершин з Рошен»

11 серпня 2020, 09:26
Ольга Мацьків, Центр комунікацій Львівської політехніки

Успіхи можливі вже на першому курсі. У цьому пересвідчилася студентка Інституту хімії та хімічних технологій, одна з переможниць проєкту «До вершин з Рошен» Катерина Майстренко.

Дівчина розповіла, що раніше планувала навчатися на гуманітарній спеціальності. Однак її рішення раптово змінилося. Катерина каже, що спеціальності, пов’язані з хімією, стрімко розвиваються. Тому вирішила зробити свій вибір на користь майбутніх перспектив.

Уже за перший рік навчання студентка зрозуміла, що таки не помилилася. І навіть визначила для себе напрямки для майбутніх наукових розвідок:

У першому семестрі мене найбільше зацікавила фізика. А вже у другому — статична та колоїдна хімія. Дуже сподобався цей предмет. Якщо буде можливість, то робитиму дослідження саме у цій галузі.

Першокурсниця каже, що її діяльність є дуже важливою для людей, адже вона вивчає харчові технології:

Це корисно для здоров’я людини, для її розуміння, як краще харчуватися,  чим краще харчуватися. Звичайно, дослідження продуктів завжди актуальне.

Дівчина зізнається, що, окрім спеціальності, вона задоволена й своїм університетом:

Я не обрала б інший ЗВО. Мене все влаштовує у Львівській політехніці. Чудове місце для навчання, старовинне, з багатою історією. Дуже цікаво бути саме тут. І викладачі дуже мудрі. Це захоплює.

Студентка впевнена, що університет зможе відкрити їй чимало перспектив не лише для наукового розвитку, а й для практичної діяльності:

Думаю, після завершення навчання будуть можливості співробітництва з тією ж «Рошен» чи з іншими компаніями та харчовими виробництвами.

Старанність та успішність у навчанні дозволили Катерині отримати стипендію від проєкту «До вершин з Рошен». Дівчина зізнається, що це було дуже неочікувано для неї:

Думала, пропозиція для старших курсів. Це просто стало сюрпризом. Чесно кажучи, я не знаю, на що її витрачатиму. Наразі планую накопичувати кошти, адже зараз доволі скрутні часи для заробітку.

Поки що студентка про стажування й практику на підприємствах не думала, адже зазначає, що передусім потрібно закінчити хоча б 2-3 курси університету. Однак за п’ять років вона бачить себе технологом на одному з харчових підприємств. А у шкільні роки, як згадує Катерина, вона хотіла стати мікробіологом.

Поза університетом дівчина займається спортом — відвідує басейн. Також вона любить музику. Особливо близьким їй є рок.