Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Формула успіху від випускника ІППТ Львівської політехніки й успішного банкіра

27 березня 2020, 14:18
Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки

Юрій Симоненко – випускник Інституту підприємництва та перспективних технологій Львівської політехніки, заступник директора департаменту електронного бізнесу Кредобанку, а також співвласник ТМ «Львівська майстерня мила».

Попри те, що Юрій уже далеко не студент, він активно зустрічається з тими, хто тепер навчається в його рідному інституті. І ділиться з ними своїм досвідом та власними формулами успіху, які разом творять єдине життєве кредо цього успішного банкіра.

Юрій Симоненко – уродженець Борислава на Львівщині, випускник кафедри фінансів ІППТ 2006 року. Він вважає, що людині все під силу, головне – побороти страх. І підтверджує це запевнення своїми здобутками.

З часу навчання запам’ятав, що теорія без практики – порожній звук. Позаяк завжди цікавився фінансами – від нумізматики до фондових бірж, тому вирішив розвивати себе фахово у банківському секторі. Професійну діяльність зосереджує у Кредобанку. Сьогодні Юрій Симоненко – заступник директора, начальник відділу розвитку дистанційних каналів департаменту електронного бізнесу. Після завершення навчання обіймав різні посади у Дрогобицькому та Трускавецькому відділеннях, був експертом з приватбанкінгу, згодом став начальником відділення у Дрогобичі. У 2012 році його запросили до Центрального офісу Кредобанку, на посаду експерта у департаменті роздрібного бізнесу, де співпрацював зі страховими компаніями та зовнішніми клієнтами.

З 2014 року стажувався у варшавському банку PKO BP SA. За два роки став заступником директора департаменту електронного бізнесу Кредобанку.

Щодня самовдосконалюється впродовж години-півтори, читаючи фахову літературу. Втім, читає різні книжки. Серед найсвіжіших – науково-фантастичний роман «Дюна» американського письменника Френка Герберта, а також «Атлант розправив плечі» авторства Айн Ренд, «Мислення за принципом «чорної скриньки»» Метью Саєд. Саме останню книжку, а також «Цифрову людину» Кріса Скіннера радить студентам.

Саме знайомство з Крісом Скіннером, одним із найвпливовіших людей у банківській сфері, вважає для себе знаковим: за різними версіями, це титан фінансових технологій, один із лідерів у тій царині, один із п’яти найбільш впливових людей у списку лідерів інформаційної безпеки.

Серед необхідних студентам навичок Юрій Симоненко виділяє вміння відрізняти фейки від реальності, критично мислити та управляти своїми фінансами.

На дозвіллі колекціонує, провадить активний відпочинок, подорожує та має цікаве хобі – миловаріння, що спонукало долучитися до розвитку Львівської майстерні мила, стати її співвласником. До його топтрійки необхідних речей, без яких не може обійтися, належать родина, робота та доступ до інтернетмережі. Має на меті вдосконалювати знання іноземних мов, а також мріє пориболовити на всіх континентах Землі.