Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Карантин як шанс переосмислити себе – призерка конкурсу-есе «Пандемія і стиль життя»

10 вересня 2020, 08:55
Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки

Другокурсниця кафедри теорії, історії та філософії права ІППО Лідія Брошко ще на початку літа стала призеркою конкурсу-есе «Пандемія і стиль життя: виклики, загрози та нові можливості», який зініціювала та провела кафедра соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки.

У своїй роботі студентка Лідія Брошко розкрила тему освіти та життя студентів в умовах карантину, але найважливіший її меседж – це можливість змінити себе завдяки переосмисленню цінностей та того, що є важливим для нас.

Як розповіла нам Лідія, вона із самого дитинства цікавилася поняттями справедливості та правди. Раніше її родич вчився тут у Політехніці і саме він надихнув дівчину теж обрати наш університет.

«Я з Перемишлян і для мене цей перший рік навчання після довгого часу життя вдома з батьками, він дуже важко дався на психологічному рівні: привикнути до нових людей, місця, умов і тому подібне. Але загалом задоволена своїм навчанням і вибором. Єдине, що карантин дуже вплинув і змінив наше студентське життя. Адже ми змушені були пороз’їжджатися по домівках і мали дистанційне навчання. Власне, тому й вирішила взяти участь у цьому творчому конкурсі, розповісти свою думку про ситуацію, про життя в нових умовах. Відверто кажучи, з одного боку, більша користь, коли ходиш на пари, коли безпосередньо можеш спілкуватися з викладачами та одногрупниками, але з іншого боку – навчання вдома дозволяє не витрачати час на добирання, дає можливість більше виспатися, знаходити час на улюблені книжки та інші якісь хобі. Загалом – це час, коли можна дуже сильно змінити своє ставлення до світу», – розповіла Лідія Брошко.

Наведемо цитату з есе нашої студентки:

«Отже, маючи шанс переосмислити своє життя, дійти до моралі, поки залишаємося в так званій ізоляції, давайте все ж таки подолаємо всі стереотипи неможливості і даймо змогу COVID-19 допомогти нам духовно відродитися. Навряд чи на нашу долю знову перепаде схоже. І пам’ятайте, не завжди добре переважає погане. Не все досягається малими зусиллями. Але в поганому завжди є щось добре, навіть коли цього не побачиш неозброєним оком. Перетворювати перешкоди на перемоги – це мистецтво. Тому спробуймо оволодіти ним і залишитися переможцями, а не переможеними».