Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Літні школи ― хороша можливість заохотити учнів вступати до Львівської політехніки

27 травня 2020, 17:15
Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки

Одним із пунктів Стратегічного плану розвитку Львівської політехніки до 2025 року є запровадження програми «Літня школа». Говоримо про це з проректором з науково-педагогічної роботи Олегом Давидчаком.

— Олеже Романовичу, як університет реалізує згадану програму?

― Щорічно Львівська політехніка організовує літні школи для учнів. Минулоріч їх було дві ― IТ Camp і «Політехнік Сamp». Учасниками шкіл стало близько сорока осіб. Ми організовуємо їх спільно з Малою академією наук, адже у завдання МАН також входить пошук обдарованої молоді для наукової діяльності. Від університету літні школи модерує Інтелектуальний навчально-науковий центр професійно-кар’єрної орієнтації. Цей підрозділ провадить профорієнтаційну роботу серед школярів з метою їх заохочення вступати до нашого університету.

— Розкажіть, будь ласка, детальніше про ці літні школи.

― Як я вже казав, це школи для потенційних абітурієнтів. Тривали вони два тижні. «Політехнік Сamp» мала загальноуніверситетський профіль ― учні отримали можливість ознайомитися з нашими інститутами, їхніми проєктами. Друга була ІТ-спрямування та ознайомлювала з розробками Політехніки у сфері інформаційних технологій, навчальними програмами, технологіями, лабораторіями. Також у межах цих лабораторій учні виконували прості проєкти.

Окрім того, ІННЦПКО супроводжує гуртки Малої академії університету, що є у межах кожного інституту. Деякі з цих гуртків провадять певні дослідження на рівні шкільної програми, тож у межах літньої школи учасників також ознайомлювали з можливістю долучатися до цих проєктів.

— Чи матимуть школярі таку ж нагоду цього року?

― Цьогоріч ми також запланували реалізацію таких програм, проте карантин вніс свої корективи. Наразі остаточно відповісти на це питання складно.