Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівська політехніка та Науковий парк SID City підписали меморандум про співпрацю з Торгово-промисловою палатою Ізраїль-Україна

24 червня 2020, 13:39
Наталія ПАВЛИШИН, Центр комунікацій Львівської політехніки

Нові перспективи та співпраця, результати якої матимуть важливий вплив на розвиток якості освіти та створення стартапів, обіцяє меморандум про взаєморозуміння між Торгово-промисловою палатою Ізраїль-Україна, Львівською обласною державною адміністрацією, Львівською міською радою, Національним університетом «Львівська політехніка» та Науковим парком SID City Національного університету «Львівська політехніка», який підписали 23 червня. Об’єднання зусиль між Тель-Авівом, Києвом та Львовом обговорили під час Zoom-конференції.

Мета цього меморандуму розвиток інновацій та стартапів міжнародного рівня. Реалізовувати ці проєкти будуть у новоствореному Науковому парку SID City. Для цього плануємо залучати найкращих науковців та студентів Львівської політехніки. Звичайно, важливою для реалізування проєктів є підтримка влади регіонів. Надзвичайно цінним буде також ізраїльський досвід й фінансові можливості, ― наголосив директор Наукового парку SID City Назарій Подольчак.

Заступник голови ЛОДА Іван Собко зазначив, що Львівщина особливо цінує те, як Львівська політехніка створює нові можливості для здобуття якісної вищої освіти, запозичує закордонний досвід через стажування в різних країнах та допомагає реалізовувати кращі практики й методики. Окрему увагу посадовець приділив ролі меморандуму, який є важливим кроком для подальшого розвитку науки.

Долучаючи партнерів, друзів і колег із інших країн, ми навчаємося і обмінюємося досвідом. Облдержадміністрація завжди готова фінансово та методично допомогти у реалізування спільних проєктів, які б приносили користь Львівщині та всій Україні, ― підкреслив заступник голови ЛОДА.

Варто наголосити, що меморандум передбачає створення Шоуруму українсько-ізраїльських інновацій. А також підтримку створення нових інноваційних фірм і компаній, що сприятимуть розвитку економіки Львівщини.

У Львівській політехніці ми побачили потенціал. Особливої уваги заслуговує розвиток ІТ-технологій. Сподіваємося, що підписання цього документа призведе до плідної співпраці у майбутньому, ― наголосив під час онлайн-зв’язку Надзвичайний та Повноважний посол Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліон.

Згідно з домовленостями, усі сторони угоди працюватимуть над спільними проєктами з розвитку інновацій, зокрема над такими, як: Asolution Hub, Startera, обмін спеціалістами для проведення тренінгів, досліджень, семінарів і консультацій, організування обміну досвідом та інформацією з питань запровадження та розвитку стартапів та залучення інвестицій.

Окрім того, підписання документа має на меті посилити наукові позиції Львівської політехніки на міжнародній арені.

Голова Наглядової ради Торгово-промислової палати Ізраїль ― Україна Євген Шульгін наголосив:

Для мене почесно бути причетним до цієї події, бо цей меморандум гарантує, що в нас буде нова співпраця, нові перспективи. Події, які переживаємо зараз, демонструють, що наша цивілізація прийшла до одного з переламних етапів. Тож взаємодія між країн повинна відбуватися на рівні технополісів, регіонів. Особливу увагу сьогодні необхідно приділяти новому форматові освіти, безпеці загалом і кібербезпеці зокрема.

Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало підкреслив, що важливість цього меморандуму передовсім у тому, що ця співпраця відкриє нові перспективи для задіяння не лише наукового потенціалу Львівської політехніки, а й сприятиме підготуванню висококласних фахівців в Україні. Основною перевагою є і те, що до виконання цих домовленостей буде залучена молодь.