Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівські благодійники збирають на платформі Startera кошти на соціальне підприємство для ВІЛ-інфікованих жінок

29 липня 2020, 11:36
За матеріалами порталу Zaxid.net

Львівські благодійники запускають проєкт соціального підприємства для ВІЛ-інфікованих та людей, що перехворіли на туберкульоз. Фонд «100% життя» збирається відкрити швейну фабрику. Таке підприємство допоможе його працівницям адаптуватися після складних життєвих ситуацій. Увесь прибуток фабрики спрямують на зарплати і розвиток самого проєкту. Продукцію постачатимуть комунальним підприємствам і місцевому бізнесу. Наразі для ремонту приміщення благодійникам не вистачає кількадесят тисяч гривень.

Приміщення для майбутньої швейної фабрики розташоване на території обласної психіатричної лікарні, що на вулиці Кульпарківській, 95. Благодійники облаштують робочі місця для ВІЛ-позитивних, тих, хто перехворів туберкульозом, для людей, які звільнилися з місць позбавлення волі або ж постраждали від домашнього насильства.

Благодійний фонд «100% життя» уже закупив швейне обладнання й частину меблів. Залишилося лише зробити ремонт: облаштувати підлогу й стіни, підвести до робочих місць електрику. За підрахунками організаторів, необхідно ще 90 тисяч гривень.

– Ми зараз проводимо збір на платформі Startera, і в нас залишилося менше десяти днів, аби зібрати 30 тисяч гривень. На цьому етапі ми вже зібрали 60 тисяч гривень. Ми дуже вдячні тим людям, які зробили пожертви для нас. І сподіваємося, що знайдуться ще люди, які підтримають таку ідею і зможуть теж до неї долучитися, – каже асистентка БО «100% життя» у Львові Софія Предка.

Ремонти планують закінчити до кінця цього року. А в останній день року, 31 грудня, хочуть відкрити швейну фабрику. Інформація про проєкт і можливість долучитися – на сайті Startera.
 

StartEra – перша у Західному регіоні краудфандингова платформа, створена Tech StartUp School і Національним університетом «Львівська політехніка» у партнерстві з медіа-хабом «Твоє місто».