Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Львівські політехніки успішно завершили в лікарні на Орлика доброчинний художній проєкт «Арт-терапія»

29 жовтня 2020, 11:09
За матеріалами сайту Львівської міської ради

У стінах міської дитячої клінічної лікарні Львова завершився другий етап мистецького проекту «Арт-терапія». Він тривав від лютого 2020 року. Про це повідомила одна з ініціаторів проєкту, лікарка-отоларинголог Мар’яна Черкес.

З її слів, студенти четвертого курсу кафедри дизайну та основ архітектури Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» обрали відповідні локації в інтер’єрному просторі лікарні й розробили свої проєктні пропозиції для виконання декоративних тематичних розписів.

– Основне завдання проєкту – за допомогою стилістично об’єднаних композицій, а це 5 великоформатних декоративно-живописних панно для відділень хірургії, педіатрії, травматології, офтальмології та алергології, ЛОР-відділення і на стінах двох післяопераційних палат, створити особливе художньо-естетичне наповнення, ретранслюючи позитивний настрій для маленьких пацієнтів, відвідувачів та дбайливого персоналу лікарні, – розповіла Мар’яна Черкес.

– Проєкт реалізований, і ми щиро вдячні за це керівнику та куратору – викладачці кафедри дизайну та основ архітектури Національного університету «Львівська політехніка» Віолетті Радомській, яка у цей непростий для усіх нас час доклала максимум своїх зусиль, аби проєкт був успішно завершений. Стіни нашої лікарні тепер є казковими та веселими, що, сподіваємося, додасть настрою нашим маленьким пацієнтам та їхнім батькам, – додала завідувачка ЛОР-відділення міської дитячої лікарні міста Львова Тетяна Заброварна.