Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Масштабне навчання молодих активістів України: на Миколаївщині завершився ювілейний XV Молодіжний пленер НСС

4 вересня 2020, 13:17
Анатолій Ігнатович, кафедра електронних обчислювальних машин

Понад 55 молодіжних і студентських активістів із 16 регіонів України завершили тижневе навчання в межах XV Молодіжного пленеру Національного студентського союзу з питань студентського самоврядування, стратегічного планування та фізичного виховання студентської молоді, що традиційно відбувався на узбережжі Чорного моря у навчально-оздоровчому таборі «Політехнік-3» Національного університету «Львівська політехніка».

Організатори ювілейного XV пленеру відповідально підійшли до дотримання карантинних обмежень: кожен з учасників під час реєстрації надав лікарську довідку щодо відсутності ознак інфекційних хвороб або ж негативний тест на антитіла Covid-19, а всі заходи відбувались виключно на свіжому повітрі. Отож, пленер НСС став чи не єдиним молодіжним заходом всеукраїнського формату в умовах карантину, який об’єднав різні покоління молоді, а збалансована програма лідерського вишколу просто неба виключно на свіжому повітрі сприяла підготовці активістів до нового навчального року.

Після офіційного відкриття заходу в Миколаївській обласній державній адміністрації учасники вирушили у село Коблеве, де під наставництвом тренерів і експертів розвивали свої навики і вміння щодо лідерських якостей.

Молодіжні активісти взяли участь у тренінгах «Талановитими народжуються чи стають із часом? Дослідження Gallup» (тренер – Микола Бучко), «Від опанування стресу до крутого івенту» (тренер – Анастасія Дудка), «Від студентського активіста до лідера громади» (тренер – кандидат економічних наук, доцент Юрій Бобровнік) та семінарі «Осмислений Project Management» (тренер – викладач Сумського державного університету Микола Гуменний). З особливою цікавістю учасники взяли обговорювали питання онлайн-безпеки, основ особистої кібербезпеки, кібергігієни та навичок безпечного користування Інтернетом (тренер – кандидат технічних наук, доцент Львівської політехніки Анатолій Ігнатович). По-особливому цікавим виявився «Фестиваль Незалежності», в межах якого молодь розгорнула на морському узбережжі України у с. Коблеве один із найбільших прапорів України.

Насиченою та цікавою була складова з популяризації здорового способу життя та фізичного виховання та рекреації. Вже з першого дня усі учасники пленеру щоранку брали участь у ранковій зарядці та практичних заняттях щодо правильного розподілу фізичного навантаження. Окремий день було присвячено тематиці здорового способу життя та харчування, зокрема, запрошені експерти провели майстер-клас учасникам «(Не)страшне ГМО та (не)помітні мікроелементи» (тренери – Елеонора Афанасенко та кандидат хімічних наук Микола Топораш). Між учасниками було проведено низку інтелектуальних змагань: шаховий турнір за правилами бліцу, а також інтелектуальний квіз щодо тем молоді, мистецтва, культури, медіа та освіти. У межах змістовного дозвілля учасники ювілейного пленеру змогли продемонструвати свої проєктно-конструкторські та архітектурні навички, реалізуючи власні проєкти пісочних споруд, а також позмагатися у водних батлах.

– За 15 років пленер з одного із зібрань студентської молоді перетворився у культовий «контейнер», який на тиждень збирає молодих активістів, які разом працюють над мобілізацією власної креативності, лідерства, навичок креативно мислити й управляти часом. Фактично пленер став неформальною просторовою організацією, яка наприкінці кожного літа допомагає успішно розпочати академічний рік, – пояснює ідею молодіжного пленеру співголова оргкомітету, доцент кафедри електронних обчислювальних машин Національного університету «Львівська політехніка» Анатолій Ігнатович.

В.о. начальника управління молоді та спорту Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Сівак зазначив:

– Приємно, що соціальне гуртування та вихід із комунікаційної кризи, спричиненої Covid-19, розпочинається із Миколаївщини, де студентська молодь офлайн, із дотриманням протиепідемічних норм і правил, відновлює звичний активний ритм життя.

Зазначимо, що захід було організовано управлінням молоді та спорту Миколаївської обласної державної адміністрації, Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Національний студентський союз», Колегією студентів і аспірантів Національного університету «Львівська політехніка» та Львівським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.