Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Міністерство цифрової трансформації налагоджує взаємодію між ІТ-сферою України та Кремнієвою долиною

23 липня 2020, 12:30
За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України

Міністерство цифрової трансформації України та громадська організація «Інтернет ініціативи» підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю, в межах якого розпочинає свою діяльність ініціатива Ukrainian Bridge. Спільний проєкт сприятиме розвитку української ІТ-сфери та просуватиме Україну як напрям для бізнес-співпраці.

Ukrainian Bridge – неурядова ініціатива, завданням якої є побудова «мосту» між Україною та Кремнієвою долиною, яка є беззаперечним світовим центром інновацій. Вона є осередком талановитих підприємців, капіталу, новітніх технологій. Тут розміщені штаб-квартири найбільших світових технологічних компаній. Саме тому так важливо якісно репрезентувати Україну та українську ІТ-індустрію в Долині.

Також Меморандумом передбачена співпраця задля:

  • просування України як напрямку для співпраці в США, поширення інформації, популяризації та репрезентації бізнес- та інвестиційних можливостей в Україні;
  • розроблення та реалізації екосистемних ініціатив у сфері IT;
  • створення та розвитку сучасної інноваційної інфраструктури;
  • залучення зовнішніх інвестицій в Україну;
  • сприяння підвищенню частки української IT-індустрії на світовому ринку.

Наразі у Кремнієвій долині існує 26 подібних bridge-організацій, які представляють інтереси 18 країн Європи. Такі організації репрезентують свою країну, залучають інвестиції, надають підтримку технологічним підприємцям у використанні можливостей, які надаються в Долині. Тепер серед них є Ukrainian Bridge.