Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Міністерство цифрової трансформації презентувало два нові освітні серіали – «Зірки е-демократії» і «Тренери для тренерів»

2 липня 2020, 11:53
За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України

30 червня 2020 року Міністерство цифрової трансформації України спільно з Фондом «Східна Європа» презентували два нові освітні серіали – «Зірки е-демократії» і «Тренери для тренерів».

Освітній серіал «Зірки е-демократії» розповідає про інструменти електронної демократії: електронні петиції, громадський бюджет, е-консультації, запит на отримання публічної інформації та інші. Серіал складається з 9 серій тривалістю 3–7 хвилин.

Освітній серіал для майбутніх тренерів з цифрової освіти «Тренери для тренерів» має формат живих прикладів, як треба проводити та будувати заняття із цифрової грамотності для людей різного віку. Також включає комедійні скетчі, які показують, як точно не треба робити. Саме тому він виглядає свіжо та легко, адже через гумор навчатися – саме задоволення.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан під час презентації підкреслила, що інструменти електронної демократії дають змогу без черг, напруги та витрат часу зробити невеликі дії, що можуть обернутися великою зміною для локальної громади, а то й усієї країни.

Освітні серіали були розроблені у межах Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.