Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Міністерство цифрової трансформації України презентувало новий освітній серіал з медіаграмотності

13 жовтня 2020, 12:56
За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України

Міністерство цифрової трансформації презентувало новий освітній серіал на Дія.Цифрова освіта – «Very Verified: онлайн-курс з медіаграмотності». Він надає практичні навички медійної та інформаційної грамотності.

Під час презентації освітнього серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зауважила, що маніпулятивний контент, дезінформація, діпфейки та підробні новини в діджитал-середовищі ускладнюють пошук достовірної інформації.

– Освітній серіал допоможе набути навичок критичного мислення, розпізнавання дезінформації та пропаганди, а також допоможе убезпечити від фейків і маніпуляцій, – заявила Валерія Іонан.

Онлайн-курс розроблений міжнародною організацією IREX у партнерстві зі студією онлайн-освіти EdEra. Very Verified є частиною проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», який впроваджується IREX за підтримки Посольства США та Посольства Великої Британії в Україні, у партнерстві з Міністерством освіти та науки України та Академією української преси.

Освітній серіал можна подивитися у безкоштовному доступі. Він складається з 10 серій тривалістю 3–6 хвилин.