Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Міністерство цифрової трансформації України презентувало освітній серіал про кібербезпеку «Кіберняні»

29 травня 2020, 12:20
За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації

26 травня 2020 року Міністерство цифрової трансформації разом із Національним координаційним центром кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України, компанією з кібербезпеки 10Guards, компанії Cyberlab і компанією Moneyveo презентували новий освітній серіал «Кіберняні».

Освітній серіал складається з 10 серій тривалістю 4–11 хвилин і дасть змогу дізнатися, як мінімізувати ризики втрати приватної, чутливої інформації, як попередити кібератаку або кібершахрайство та як швидко відновитися після них, у випадку якщо вони все ж таки сталися.

Під час презентації серіалу заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зауважила, що злочинці та шахраї є не тільки у реальному світі, але й у цифровому середовищі:

– Всі ми колись чули історії про те, як хакери зламують сторінки у соцмережах і пошті, отримують персональні дані та займаються фішингом, крадуть кошти з банківських і вчиняють інші злочини. Мінцифра дбає про безпеку українців, тому за підтримки партнерів створило освітній серіал про кібербезпеку.

Безкоштовно подивитися освітній серіал можна на Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта.