Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

Міністерство цифрової трансформації України запустило новий освітній серіал про штучний інтелект

9 листопада 2020, 12:34
За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України

Міністерство цифрової трансформації України запустило на платформі Дія.Цифрова освіта новий освітній серіал про штучний інтелект. Проєкт реалізовано у партнерстві та за підтримки Фонду Східна Європа та Уряду Швейцарії.

Ціль освітнього серіалу – пояснити, що насправді відбувається зі штучним інтелектом, розвінчати популярні міфи та зацікавити використовувати базові алгоритми в роботі українських бізнесів. У серіалі можна дізнатися, що таке насправді штучний інтелект, яку користь він приносить, які ризики пов’язані з використанням технологій та як такі технології використовують українські та міжнародні компанії.

Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан наголосила, що штучний інтелект – це технологія, яку вже активно використовують у багатьох сферах життя, але повноцінного розуміння про неї у громадян не вистачає.

– Існує багато прикладів використання алгоритмів штучного інтелекту, які допомагають і лікарям, і інженерам, і військовим, і іншим спеціалістам. Завдяки освітньому серіалу українці зможуть ближче познайомитись із цією захопливою темою, – заявила Валерія Іонан.