Ви переглядаєте архівну версію офіційного сайту НУЛП (2005-2020р.р.). Актуальна версія: https://lpnu.ua

МІОК презентував виставку «Монументальна Шевченкіана» Руслана Теліпського

18 березня 2020, 10:02
МІОК Львівської політехніки

10 березня 2020 року, з нагоди 206-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка, Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» презентував виставку «Монументальна Шевченкіана» авторства Руслана Теліпського, українського шевченкознавця, громадського діяча, фотографа-монументаліста, волонтера. Виставка вміщує фотографії 1300 пам’ятників Тарасові Шевченку у більш ніж 30 країнах світу та в Україні, частина цих світлин представлена й на виставці.

Її охочі могли оглянути біля Актової зали першого корпусу Львівської політехніки напередодні літературно-мистецького вечора «Шевченко і пісня» поруч із меморіальною таблицею «Свою Україну любіть».

Офіційне відкриття таблиці відбулося у вересні 2019 року. МІОК на чолі з Юрієм Бобалом, ректором Національного університету «Львівська політехніка», та Анною Кісіль, головою Світової Федерації Українських Жіночих Організацій, урочисто відкрили меморіальну таблицю «Свою Україну любіть» під час Першої Міжнародної Асамблеї «Українка у світі: професіоналізм, активізм, традиція». На подію з’їхалися учасниці із 27 країн світу, серед них Рейнелл Андрейчук, перша жінка-сенаторка Канади від провінції Саскачеван, Мирослава Ґонґадзе, головна редакторка та очільниця Української служби «Голосу Америки», Анна Кантер, співзасновниця Культурного центру Анни Київської у Санлісі (Франція), Оксана Літинська – альпіністка, яка підкорила найвищі точки шести континентів і розгорнула прапор України на Евересті, народні депутатки України 8-го скликання Оксана Юринець та Оксана Білозір.